Muhalefet vekilleri, Meclisin yeni telefonlarını teknik incelemeye gönderdi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Eylül 2009 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Başkanlığı, milletvekilli odalarına yeni nesil blue tooth özellikli telefon aldı. Muhalefet vekilleri, 'Dinleniyor muyuz?' endişesiyle telefonları teknik incelemeye gönderdi. Tehlike varsa, telefonlar geri verilecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yeni telefonları muhalefetin gözünü korkuttu. 'Blue tooth' olarak adlandırılan teknolojiyle çalışan yeni telefonlar muhalefet milletvekillerinde 'telekulak' endişesi yarattı. Bir grup CHP'li milletvekili telefonun teknolojik özelliklerini soruşturmaya başladı; telefonları geri vermek bile tartışılıyor.

3 BİN YENİ TELEFON

TBMM Başkanlığı'nın, Telekom'la yaptığı anlaşmanın ardından tüm Meclis'e 'Nortel IP Phone 1140 E' model telefonlar dağıtıldı. 550 milletvekili ve sekreterleriyle TBMM'nin tüm birimlerine verilen telefonlarla internet üzerinden konuşmak mümkün. Yeni teknolojiyle üretilen telefonlardaki 'blue tooth' özelliği de var. Piyasada bin liranın üzerinde olduğu belirtilen telefonlardan, TBMM'ye 3 bine yakın bedava verildiği de ifade ediliyor.

MUHALEFET UZMANA GİTTİ

Ancak yeni telefonların ortak santralının TBMM dışına taşınması ve internet üzerinden konuşma yapılabilmesi, bazı muhalefet milletvekillerinde endişeye neden oldu. Bazı CHP milletvekilleri, yeni telefonların dinlenmeye ve müdahaleye çok açık olduğunu belirterek, 'teknolojik inceleme' yapmaya başladı. Uzmanlara danışan milletvekilleri yeni telefonlarla ilgili olumsuz rapor alırlarsa TBMM'de durum biraz karışacak gibi duruyor. Çünkü muhalif vekiller, yeni telefonlarını iade ederek eskilerinin kullanılması talebiyle TBMM Başkanlığı'na başvuru yapacak.

Deniz GÜÇER / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber