Atama/Kadro bekleyen öğretmen kimin umurunda

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ocak 2010 22:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Nimet ÇUBUKÇU Şubat 2010'da öğretmen alımı yapılmayacağını açıklamış, , sözleşmeli öğretmenlerin de kadro için sabırlı olmalarını istemiştir. Bu açıklama ve istek atama bekleyen, kadroya geçmek isteyen öğretmenleri haklı olarak hüsrana uğratmış tepkilerine yol açmıştır.

Eğitim adına bir şeyler yapılması elbet ki bizleri de mutlu eder ve idarenin görevi de budur. Fakat yapılan işlerin insanları mağdur etmemesi için önlemler almak da idarenin görevidir.

Bir eğitimci olarak atamaların tek kalemde okullar açılmadan Ağustos ayında yapılması tabii ki olumlu bir yaklaşımdır.

Fakat Ağustos ayı dışında yapılan atamalar ihtiyaç doğrultusunda yapılıyorsa engellenmemelidir. Yani bir sınıfın ya da dersin gerekli formasyona sahip olmayan kişilerce bir yıl boyunca doldurulmasındansa öğrencilerin geçte olsa işin ehline teslim edilmesine kimsenin itirazı olabileceğini düşünmüyorum.

Sorun aslında yeterli öğretmenin alınmaması sorunu olmakla beraber alınan bu kararla atama bekleyen ve geçmiş yıllarda yapılan Şubat atamasındaki sayıda bir öğretmen alımında atanmaları muhtemel olan öğretmen adaylarının mağduriyeti sorunudur.

Bu nedenle sayın ÇUBUKÇU'nun bu kararını gözden geçirmesi gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı keyfiyet kabul edebilecek ya da kısa süreli kararlarla yönetilebilecek bir kurum değildir.

Bu karar en azından bu yıl uygulanmamalı ve Şubat2010 da atama yapılmalıdır talebimizi yineliyoruz.

Bu adayların tuzları kuru değildir. Tuzları kuru olanlar zaten işlerini istedikleri gibi yürütebilmektedirler. Ne demek istediğimi merak edenler varsa hemen söyleyeyim;

Tuzu kuru olanların yani tabir caizse dayısı olanların;

1- Eş durumundan ya da başka sebeple tayin beklemelerine gerek yoktur istedikleri zaman işlerini yapabilmektedirler. Akdeniz'in bir ilçesinden Marmara'nın bir ilçesinde Görevlendirme çalışabilmektedirler.

2- KPSS ye girmelerine gerek yoktur. Önce istisnai kadroya geçirilmektedirler ardından kurumlar arası geçişle öğretmen olmaktadırlar. Bu da yetmedi aynı kişi birkaç aylık öğretmenlikten sonra 76.madde kapsamında İstanbul'da bir okula müdür olabilmektedir.

3- Sınava girmelerine gerek yoktur istedikleri müdürlük kadrosu 76.madde kapsamında kendilerine açıktır. Kariyer liyakat hak getire?

4- KPSS den yüksek puan almalarına zaten gerek yoktur işleri KPSS olmadan da yapıldığına göre

5- Emekli bile olsalar önce müşavir yapılırlar sonra İl Milli Eğitim Müdürü olabilirler.

6- Onlar için Norm kadro da yoktur olmayan kadrolarda vekil Şube müdürü olabilirler.
?

Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür.

Eğer varsa hani torpil denen bağlantınız işiniz çok kolay ama yoksa sürünmek haktır size? O zaman çocuğunuzdan da ayrı kalabilirsiniz eşinizden de, şehit yakını , gazi olsanız da gidemezsiniz sevdiklerinizin yanına, sürünürsünüz KPSS'den 3 puan daha fazla almak için. Puanı alsanız bile beklersiniz Nimet ablanızın iki dudağından çıkacak sözleri?

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber