Fen edebiyatlılardan, formasyon için diploma notu uygulamasına tepki

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Şubat 2010 00:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK'ün tezsiz yüksek lisans'ı kaldırıp, yerine de mezun ve halen okuyan öğrencilere formasyon verme kararının şekli mezun Fen Edebiyat Fakültelilerce tepkiyle karşılandı.

Özellikle diploma notunun 2.5'un altında olan mezun Fen Edebiyatlıların formasyon almasını engelleyen karar bir haksızlık olarak nitelendiriliyor. Kararın 2.00'ye çekilmesini ya da 2011 yılından sonra mezun olacak öğrenciler için geçerli olmasını isteyen mezunlar, daha önce mezun olanlar için farklı bir uygulama yapılmasını istiyor. Memurlar.net forumunda yazılan üyeler, kararın yeni alınması ve diploma ortalamasının geriye dönük yükseltilmesinin mümkün olmaması nedeniyle, tamamıyla adaletsiz bir işlem olduğunu belirtmekteler.

İşte memurlar.net forumunda konuyla ilgili yapılan bazı tespitler

1-YÖK, formasyon için mezuniyet notunun 2.50=65 olma şartını koymuştur. Ancak her üniversite YÖK'ün not sistemiyle öğrencilerini mezun etmemiştir. Mesela kimi üniversitelerde 2.00=70'e denk gelmektedir. Dolayısıyla diploma notu bu sisteme göre 2.41=74 olan öğrenci formasyon alamazken, notu YÖK'e göre 2.50=65 olan öğrenci formasyon alabilecektir. Bu haksızlığı gidermenin tek yolu ise üniversitelerin öğrencilere verdikleri not dönüşüm tablolarını başvuruyu kabul edecek üniverstelerin kabul etmesidir.

2-Bu kural yeni alınan bir karardır. Eski mezunları kapsaması tamamen adaletsizliktir.Mezunların geriye dönüp notlarını yükseltme şansı yoktur.

3-Mezunlara formasyon verilmesi için en iyi yol ya Açıköğretim yolu yada atandıktan sonra hizmetiçi eğitimle verilmesidir.

YÖK'ün, mezunları da içine alan net ve adil bir formasyon programı düzenlemesini bekleyen FEF mezunları, bu karmaşanın biran önce giderilmesini umud ediyorlar.

->dilŞAD

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber