Diyanet İşleri Başkanlı 2010 Sözleşmeli 4/B sözlü sonuç ve tercih alma

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Aralık 2010 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TERCİH TARİHLERİ 20.12.2010 - 24.12.2010-23:30


Sonuç ve tercihler için tıklayınız...


Sözlü sınavda başarılı olduğu halde, belirtilen tarihler içerisinde tercih yapmayan adaylar atama ve yerleştirme işlemlerinde dikkate alınmaz. LÜTFEN, TERCİH SAYFASINA BİLAHARE GERİ DÖNEREK TERCİHLERİNİZİN KAYDA GEÇİP-GEÇMEDİĞİNİ KONTROL EDEREK, TERCİHLERİNİZİ YAZDIRINIZ.... Programdaki bazı menüleri göremeyen adayların;

İnternet Explorer penceresinde ARAÇLAR menüsünün içinde yer alan UYUMLULUK GÖRÜNÜMÜ AYARLARI na girmeleri ve ardından da gelen menüdeki TÜM WEB SİTELERİNİ UYUMLULUK GÖRÜNÜMÜNDE GÖSTER alanının sol yanında bulunan kutuyu işaretlemeleri gerekmektedir. ÖNCELİKLE YAPMANIZ GEREKENLER Öncelikle;

1. Sınav sorgulama alanında sözlü sınav sonucunuzu kontrol ediniz.

2. Sınavda gerekli olan başarı puanını almış iseniz(70 ve üstü)

3. Kontenjanlar sayfasına giderek başvurduğunuz ünvan ve o ünvana ait kontenjanla ilgili tobluyu dikkatlice inceleyiniz.

4. Tercih etmek istediğiniz illeri not alınız, ardından da önceliğinize göre sıraya diziniz.

Seçtiğiniz illerin, müracaat ünvanınıza ait illere ait olup-olmadığına çok dikkat ediniz. aksi takdirde kontenjanı olmayan illeri seçerek atama-yerleştirmenizi riske etmiş olursunuz.

yerleştirme işlemi yapılırken, öncelikle sözlü puandan aldığınız not, ardından da eşitlik halinde KPSS puanınız devreye gireceğinden, puan durumunuza uygun seçimleryapmaya öncelik veriniz.

AKsi halde arzu etmediğiniz yerleştirme sonuçları ortaya çıkabilir.

Tercih yapmak için il kontenjanlarını not ederken, öncelikle ilk sıralara en çok gitmek istediğiniz illeri yazmayı ihmal etmeyiniz.

ve gitmek istemediğiniz illeri tercih listenize dahil etmeyiniz. Şayet bunu yaparsanız, istemediğiniz bir ile yerleşmiş ve oraya gitmek isteyen başka bir adayın atamasını engellemiş olacağınız gibi, bir cami veya kursun görevsiz kalmasını neden olursunuz.

Tercih edeceğiniz illeri belirlerken mantıklı düşününüz, sonradan "keşke başka yeri tercih etseydim" pişmanlığı yaşamamanız gerekirse ailenizle de istişare ediniz.

Tercihler üzerinde kayıt işlemi gerçekleştirildikten sonra tekrar üzerinde değişiklik yapılmamaktadır. TERCİHLERİN KAYDI Tercih yapma formunu doldururken tercih sıralamasına göre not ettiğiniz illeri seçiniz.

aynı ilin birden fazla yazılması size hiç bir şey kazandırmaz.

Ardından da son kontrolleri yaptıktan sonra TERCİHİMİ KAYDET buttonunu çalıştırınız.

yaptığınız işlemlerin doğru olarak yapılıp-yapılmadığını tekrar kontrol için yeniden giriş yaparak bilgilerinize dikkatlice bakmalısınız.

1 nci tercihe "A" ilini yazsanız,

5 nci tercihe "X" ilini yazsanız,

ve iki ile de yerleşebilecek durumda iseniz, "X" ilini daha çok istemenize rağmen "A" iline yerleştirilirsiniz.

Burada tercih ettiğiniz iller kadar, tercih sıralamanızın da önemi var.

Çünkü, tercih alanlarınız boş olursa tercih yapmadığınız kabul edilerek yerleştirmede dikkate alınmamış olursunuz.

Müracaat Ünvanı ait kontenjan grubunda boş yer kalması ve adayın tercihlerine yerleşememesi durumunda, aday Resen Atama'ya evet demiş ise buna göre Başkanlık yine aynı yerleştirme usulu ile atama yapabilir.

Resen Atamaya hayır diyenlere veya boş bırakanlara bu işlem uygulanmaz.

Tercihlerinizi kaydettikten sonra gerekçeniz ne olursa olsun değişiklik yapılmamaktadır. TERCİHLERİ YAZDIRMA TERCİHLERİMİ KAYDET buttonunu çalıştırdığınızda, kayıt işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirildi ise gelen ekranda mesaj olarak alınabilecektir.

Tercihlerinizin kaydedilip-kaydedilmediğini öğrenmek için yeniden tercih ekranına dönerek bilgilerinizi kontrol ediniz..

Ekrana gelen bilgilerinizi PRINTER(YAZICI) resimli button yardımı ile yazdırabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber