Cezaevi doktorlarının durumu iyileştirilecek

Haber Giriş : 09 Nisan 2005 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cezaevlerinde çalışan 600 doktor çalışma şartlarının iyileştirilmesi için hükümete başvurdu. İlk etapta döner sermayeden doktorlara para aktaracak olan hükümet, kalıcı çözüm için yasa hazırlayacak.

Cezaevlerinde görev yapan 600 doktor, çalışma koşullarının güçlüğüne rağmen ücretlerinin yetersiz olduğunu belirterek hükümetten destek talep ettiler. Cezaevlerinde görev yapan 600 doktorun durumu AK Parti'nin yaptığı son toplantıda da gündeme getirildi. AK Partili bazı milletvekilleri, bu konuda kendilerine talepler geldiğini belirterek Başbakan Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'ten yardım istediler.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan toplantıda cezaevinde görev yapan doktorların, koşulların iyi olmaması ve ücretlerin de düşük olması nedeniyle görevlerinden ayrıldıkları, dilekçe vererek görev yerinin değiştirtirilmesi talebinde bulundukları, uzun süreli raporlar alarak görev yerine dönmedikleri belirtildi.

Önce döner sermaye

Bazı doktorların görev yerlerini değiştirdikleri, ancak bazı doktorların dilekçelerine işlem yapılmadığı da toplantıda dile getirildi. Milletvekilleri, "doktorlar can ve mal güvenliği olmadığı için bize başvurdular. Giriş ve çıkış yaparken sürekli taciz altındalar. Ayrıca kendilerine muayeneye gelen hükümlülerin uyuşturucu ağırlıklı hap taleplerinden usanmış durumdalar. Hem çalışma koşullarının, hem de mali durumlarının düzeltilmesi gerekiyor" diyerek Bakan Çiçek'ten yardım istediler.

Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine harekete geçen Bakan Çiçek, ilk önce bu doktorlara döner sermayeden para aktarılmasını sağlayacak. 600 doktora bu yolla nefes aldırmayı planlayan hükümet, daha sora yasal düzenlemeler yapmayı da hedefliyor. Bu durumda olan doktorlara iş güçlüğü tazminatı ya da başka bir formül bularak sorunu çözmek isteyen hükümet bu konuda Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nın ortak bir çalışma yapmasını kararlaştırdı.

'Gazetecilere dava açılmasın' çağrısı

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, Türkiye'de yetkilileri hicveden gazetecilere yönelik yasal takipten vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın en son kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle açtığı davada gazeteci-yazar Fikret Otyam'dan, 5 milyar lira manevi tazminat kazanmasının ardından yayınlanan açıklamada, Otyam'ın, Başbakan'ın Aralık 2004'ten bu yana dava ettiği 4'üncü gazeteci olduğu ifade edildi. Açıklamada, "ifade ve basın özgürlüğüne, Avrupa yargı standartlarının temel ilkelerine saygı gösterilmesi çağrısında" bulunuldu.

Polisten çocuklara şapka ve lastik top

Türk Polis Teşkilatı'nın 160. kuruluş yıldönümü ve "Polis Haftası" etkinlikleri kapsamında Eminönü İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce, bölgedeki ilköğretim okulları ziyaret ediliyor. Büyükreşitpaşa İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Eminönü İlçe Emniyet Müdürü Metin Aşık, öğrencilere polis şapkası ve lastik top hediye etti. Aşık, öğrencilerin polislik mesleğiyle ilgili sorularını da yanıtladı.

Yeni şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber