UMEM projesinde, tereddüt edilen hususlar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ekim 2011 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 21/09/2011 tarihli, 4143 sayılı ve ?UMEM Projesi Tereddüt Edilen Hususlar? konulu yazılarında; ?Ülkemizdeki genç nüfusun işgücü piyasasının talepleri doğrultusunda mesleki eğitim yoluyla mesleki bilgi, beceri ve niteliğini yükseltmek ve istihdam imkânını artırmak amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) işbirliğinde hazırlanan ilgi (a) Protokol, 23 Haziran 2010 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiş ve uygulamaya ilişkin 05.02.2011 tarihli ve 2011/02 sayılı Genelge yayınlanmıştır.

Projenin uygulanmasında ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1) Kursiyer gruplarının oluşturulmasında Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin 15 inci maddesi hükümleri doğrultusunda hareket edilecek, 8?16 kursiyere kadar 1, 16?24 kursiyere kadar ise 2 atölye ve laboratuar öğretmeni görevlendirilecektir.

2)07.02.2011 tarihli ve 590 sayılı yazımız doğrultusunda UMEM Projesi tanıtım faaliyetlerinin yapılmasına devam edilecek, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının yanında genel ortaöğretim kurumlarında da tanıtım faaliyetleri yapılacaktır.

3)Kursun okulda düzenlenmesi halinde, kurslar başlamadan önce İŞKUR İl/Şube Müdürlükleri ile ilgili okul müdürlüğü arasında yapılan protokollere ilgili oda temsilcisinin de adı soyadı yazılarak imzalatılacaktır.

4) Proje kapsamındaki kursların sürelerine ilişkin olarak Bakanlığımız tarafından hazırlanmış olan programlar ve eğilim süreleri, kurs yönetimleri kararıyla, işverenin talebi ve kursiyerlerin ve eğitime konu mesleğin özellikleri dikkate alınarak herhangi bir sınırlamaya tabi olmaksızın değiştirilebilecek mevcut modüller ve yeni hazırlanacak modüller de kullanılarak yeni kurs programları oluşturulabilecektir. Kursiyerlere kurs süresince almış olduğu modülleri ve saatlerini gösteren bir çizelge (transkirpt/not döküm çizelgesi) düzenlenecek, 2011/02 sayılı Genelge ekindeki ek?1 ya da ek-2'deki durumuna uygun belge tanzim edilip verilecektir.

5) Kurs adlarının İŞKUR veri tabanındaki meslek İsimleri İle uyumlu hale getirilmesi kurs yönetimlerince sağlanacaktır.

6) Proje kapsamında, TOBB üyesi olmayan firmaların kursiyer eğitim talepleri de yerine getirilecektir.

7) Okulda düzenlenen teorik ve uygulamalı eğitimin uygulamalı kısmı, kurs yönetimi kararıyla işyerlerinde de düzenlenebilecektir.

8) Okulda açılan kursların bütün İş ve işlemlerinden ilgili okul müdürlüğü sorumlu olacaktır.

9) Kurslar, alt yapısı uygun olmak kaydıyla ve kurs yönetimleri kararıyla proje okulları dışındaki Bakanlığımıza bağlı mesleki teknik eğitim veren tüm okut/ kurumlarda, üniversitelerde, meslek birliklerine ait eğitim merkezlerinde ve işyerlerinde düzenlenebilecektir.

10) Kursun işyerinde açılması halinde atölye ve laboratuar öğretmenleri görevlendirilmesi zorunluluğu bulunmayıp uzman-usta öğretici niteliklerini taşıyan mühendis, tekniker, teknisyen, ustabaşı, usta ile ustalık belgesi bulunmayan teknik elemanlar ve üniversitelerde görev yapan öğretim elemanları da eğitici personel olarak görevlendirilebilecektir.

11) Deprem riski nedeniyle güçlendirme çalışması yapılan/yapılacak okullarda açılan/açılacak kursların aksamaması için her türlü tedbir alınacak, gerekirse diğer okul ve kurumların imkânlarından da yararlanılacaktır.?açıklamasında bulundu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber