Çiçek: TBMM kanun fabrikasına döndü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2012 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ''Biz, toplum olarak bir kısım sorunların çözümünde çok kestirme yol ve yöntem bulmada çok maharetimiz var. Konuyu kanunla çözüyoruz. TBMM kanun fabrikasına döndü bir ülkede bu kadar kanun çıkması iyi bir şey değildir'' dedi.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, TBMM Başkanı Çiçek'e, ''kamu yönetimi ve siyaset alanındaki başarılı çalışmaları''ndan dolayı fahri doktora unvanı verdi.

Törende siyasete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çiçek, siyasi yaşamından kesitler aktararak, Kastamonu'ya görevli olarak yaptığı bir ziyarette yaşadıklarını anlattı.

Kastamonu'da ülke meselelerini konuştukları bir ortamda, ''yaşlı, aksakallı, güngörmüş, geçirmiş bir insanın, 'efendi esas mesele gömleğin ilk düğmesini doğru iliklemektir'' sözünü kullandığını, kendisinin de daha sonra bu sözü sık sık kullandığını ifade eden Çiçek, şunları söyledi:

''Bana göre, siyaset gömleğin ilk düğmesini, doğru iliklemektir. Bunu doğru iliklemezsek ondan sonraki düğmelerde düzen tutturamazsınız, yaka bir tarafa paça bir tarafa gider. Şimdi siyasette de her konu için düğme farklıdır ama böyle bir yaklaşımda siyasetin ilk düğmesini şöyle anlıyorum ben; uzlaşma da bunlardan bir tanesi. Siyaset bir rekabettir, siyaset bir husumet değildir ama günümüz tartışmalarına bakarsanız adeta bir kan davası hiddetinde ve şiddetinde bir siyaset sürdürülüyor. Bunun da bu ülkeye çok fazla bir faydası olmaz. Bunu söylemek gibi bir sorumluluğum var. Dolayısıyla, siyaseti rekabet olarak millete hizmet üretmek, milletin işlerini görme, milletimize, devletimize en büyük ve en iyi noktaya getirme noktasında bir çaba, bir gayret içinde olmamız gerekiyor. Buna tek başına bizim gücümüz yetmez. O zaman güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor. Rekabet ederseniz, bu imkan olabilir, kalite gelir. Ama husumet içinde siyaset yapılırsa bu toplumu huzursuz eder. Bu siyasetin getireceği ne vardır diye baktığımızda, son yüzyıl içinde çaba, gayret bunlara biraz da ışık tutacaktır.''

-''TBMM kanun fabrikasına döndü''-

Toplum olarak, sorunların çözümünde kestirme yol ve yöntem bulmada maharetli olduğumuzu ifade eden Çiçek, şunları söyledi:

''Biz, toplum olarak bir kısım sorunların çözümünde çok kestirme yol ve yöntem bulmada çok maharetimiz var. Konuyu kanunla çözüyoruz. TBMM kanun fabrikasına döndü bir ülkede bu kadar kanun çıkması iyi bir şey değildir. Çok net ifade ediyorum bu kadar çok kanun çıkarmaya gerek yok. İkincisi her ihtilafı yargı yoluyla çözmeye çalışıyoruz ya da çözdüğümüzü zannediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber