Konak Belediyesi, altı mahallede 38 sokağı yeniliyor

İzmir'in Konak Belediyesi,altı mahallede 38 sokağı kapsayan yol yenileme çalışmalarına başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıpranan kaldırım ve sokakların modern görünüme kavuşacağını belirten Belediye Başkanı Hakan Tartan, diğer projelerde olduğu gibi vatandaşları mağdur etmeden çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, Avrupai görünüme kavuşturduğu Alsancak sokaklarının ardından Eşrefpaşa, Üçyol ve Hatay bölgesindeki sokakları kapsayan büyük bir yenileme çalışması başlattı. Altıntaş, Güngör, Barbaros, Kılıçreis, Akın Simav ve Mithatpaşa mahallelerinde 38 sokak taşıyla, kaldırımıyla ve yağmur suyu gideriyle çağdaş bir yüze kavuşacak. Doğalgaz borularının döşenmesinin ardından planlı bir şekilde yürütülen çalışmalarda asfalt sökülerek parke taşı döşeniyor, kaldırımlar yenileniyor, arabaların park edebileceği cepler düzenleniyor.

Konak'ta sokak yenileme çalışmalarının beş yıllık program dahilinde ilerlediğini dile getiren Başkan Tartan, ?Güzelyalı bölgesinde birçok sokağı yeniledik, istinat duvarları yaptık. Sokaklarımızı turunç ağaçlarıyla süsledik. Ardından Alsancaklılar, 40 yıl sonra sokaklarında yenileme çalışması gördü. Önümüzdeki süreçte Eşrefpaşa ve Hatay bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımız da hakettikleri modern sokaklara kavuşuyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber