ÖMSS sonuçları, ÖSYS tercihleri bitmeden açıklanmalıdır

2012 ÖMSS tercihleri 20.07.2012 tarihi itibariyle sona ermiş bulunmaktadır. 2012 ÖSYS tercih işlemleri ise 03.08.2012 tarihinde sona erecektir. 2012 ÖMSS'de tercihte bulunup aynı zamanda üniversite tercihi yapacak adaylar açısından büyük bir sıkıntı göze çarpmaktadır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hem ÖMSS tercihi yapan hem de üniversite tercihi yapmak isteyen adaylar açısından; ÖMSS sonucunu bilmeyen bir aday, üniversite tercihini yaparken çok büyük problem yaşamaktadır ve şu anda bir çok engelli aday üniversite tercihi yapamamaktadır. Şöyle ki ; X iline ÖMSS sonucu memur olarak atanan ( yeni işe başlamış Aday Memur) aday Y ilindeki bir üniversiteye öğrenci olarak yerleşirse büyük bir mağduriyet yaşayıp birisini tercih etmek zorunda kalacaktır. Çünkü asaleti onaylanmamış aday memurun üniversitesinin bulunduğu ile tayin olması imkansızdır. (657 DMK Madde 54-Adaylık süresi içerisinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz.)

Engelli memur adaylarının bu sıkıntısının önüne geçilebilmesi için 2012 ÖMSS sonuçlarının 2012 ÖSYS tercih işlemleri bitmeden, (3 Ağustostan Önce) ivedi olarak açıklanması gerekmektedir. ÖMSS sürecinde Engelli adaylar yeterince mağdur edilmiştir ve ÖSYM'nin bu uyarıyı dikkate alıp artık engelli adayları mağdur etmemesi gerekmektedir.

Ayrıca gerek ÖMSS gerekse ÖSYS gibi ÖNEMLİ sınavlarının tercih, yerleştirme veya sonuçlarının açıklanması konularında (tarihlerin çakışmaması için) ÖSYM'nin daha dikkatli davranması gerekmektedir. Çünkü bu tip konular sonradan telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber