MEBBİS öğretmenlerin sözleşmeli olarak çalıştığı günleri öğretmenlikten saymamaktadır

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ağustos 2012 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sitemize iletilen bilgilere göre sözleşmeli iken KPSS puanı veya 632 Sayılı KHK ile kadrolu öğretmenliğe atanan öğretmenlerimizin kadrolu olarak atandıkları tarih, memuriyete başlama tarihi olarak MEBBİS ekranında göründüğünden yer değiştirme başvuruları 3 yıllık süreyi doldurmadınız gerekçesiyle reddedilmektedir.

Acilen bu durumdaki öğretmenlerimizin MEBBİS ekranlarında memuriyete başlama tarihlerinin sözleşmeli olarak göreve başladıkları tarihin olarak değiştirilmesi gerekmektedir.

Aşıdaki örneğimizde öğretmenimiz sözleşmeli olarak 10.09.2007 tarihinde sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlamasına rağmen kadrolu olarak atandığı tarih MEBBİS ekranında, memuriyete başlama tarihi olarak görülmektedir. Bu yüzdende 3 yılı doldurmadığında yer değiştirme isteğinde bulunamamaktadır.

Öğretmenimizin öğretmenliğe esas 2 yıl 6 ay 18 gün hizmet süresi görülüyor iken emekliliğe esas 4 yıl 10 ay 20 gün süresi görülmektedir. Öğretmenimiz hâlbuki 10.09.2007 tarihinde sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlamıştır. MEBBİS öğretmenimizin sözleşmeli olarak çalıştığı günleri öğretmenlikten saymamaktadır.

Sözleşmeli öğretmenlikte geçen süreler hakkında ne yapılmalıdır?

Sözleşmeli öğretmen (4/B) iken, KPSS puanı veya 632 Sayılı KHK ile kadrolu öğretmen olarak atananların sözleşmeli öğretmenlikte geçirmiş oldukları sürelerin hizmet puanı hesabında değerlendirilmesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görüş yazısı yayınlamıştır.

?Sözleşmeli (4/B) olarak yapılan hizmetler zorunlu hizmetten sayılacak? haberimizde bu yazı değerlendirilmiştir. Bu görüş yazısına göre; Sözleşmeli öğretmen iken, kadrolu öğretmen olarak atananların sözleşmeli öğretmenlikte geçirmiş oldukları sürelerin hizmet puanı hesabında değerlendirmesi, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen il veya ilçelerde sözleşmeli Öğretmen olarak görev yaptıktan sonra kadrolu öğretmenliğe atananların, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen bölgelerde sözleşmeli öğretmen olarak geçirmiş oldukları sürelerin zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen süreler kapsamında değerlendirilmektedir.

Ayrıca; ?MEB'den, 4/B'li iken kadrolu öğretmen olanların zorunlu hizmet bölgesine ilişkin açıklama?

?Sözleşmeli statüde geçen hizmet süreleri kazanılmış hak aylığında değerlendirilmeli?

?MEB'den illere yazı: 4B'li olup, KPSS puanıyla kadroya geçenleri tekrar tekrar sormayın?

?Sözleşmeli iken KPSS ile kadroya geçen öğretmenlere Dilekçe Örneği?,

?Sözleşmeli öğretmen iken kadrolu olarak atananların dikkatine?

Haberlerimizde yer verdiğimiz üzere; hangi tarihte olursa olsun sözleşmeli iken KPSS puanı veya 632 Sayılı KHK ile kadrolu öğretmenliğe atananlardan sözleşmeli öğretmenlikte geçen süreleri öğretmenin hizmet sürelerine dâhil edilmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber