Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğü Kooperatifler Kontrolörleri Yönetmeliğinin Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapıldı.

Haber Giriş : 27 Ekim 2003 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğü Kooperatifler Kontrolörleri Yönetmeliğinin Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapıldı.

MADDE 1 ? 9/12/2000 tarihli ve 24255 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğü Kooperatifler Kontrolörleri Yönetmeliğinin 3 üncü maddesine ?Yönetmelik? tanımından sonra gelmek üzere aşağıdaki tanımlar eklenmiştir.

"Kamu Personel Seçme Sınavı: 3/5/2002 tarihli ve 24744 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte (A) grubu olarak adlandırılan kadrolara atanacaklar için kurumların kendi mevzuatlarına göre düzenleyecekleri giriş sınavına kabul edilecekleri belirlemek amacıyla kullanılacak olan puanları sağlayan merkezi sınavı,

KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavını,

ÖSYM: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezini,"

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin değişik 18 inci maddesinin (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, (h) bendi yürürlükten kaldırılmış ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"g) Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik gereği yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nda yeterli puanı almış olmak (Yeterli puan, her sınav dönemi için Genel Müdürlükçe tespit edilecek puanı ifade eder.)"

"Giriş sınavına, açıktan atama izni alınmış kadro sayısının 20 katından fazla olmamak ve KPSS başarı sıralaması esas alınmak üzere Genel Müdürlükçe belirlenen sayıda aday çağrılır. KPSS başarı düzeyi eşit olan adaylardan gün/ ay/ yıl olarak doğum tarihine göre yaşı daha küçük olana öncelik verilir."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin değişik 20 nci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"a) KPSS sonuç belgesi aslı ya da onaylı örneği,"

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin değişik 24 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"KPSS Puanlarının Kontrolü ve Yazılı Sınavın Yapılış Şekli

Madde 24 ? KPSS, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri çerçevesinde ÖSYM tarafından yapılır.

Genel Müdürlük giriş sınavına başvuran adayların KPSS numaraları, ad ve soyadları ile KPSS puanlarını ÖSYM'ye bildirir.

ÖSYM bu adayların KPSS puanlarının doğruluğunu kontrol ederek sonucunu Genel Müdürlüğe bildirir.

ÖSYM tarafından sınav sonuç belgesinin tamamen sahte olduğu veya bu belgede tahrifat yapıldığı belirlenen adaylar giriş sınavına kabul edilmezler, sınava girmişler ise sınavları geçersiz sayılır. Ayrıca sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

Yazılı sınav sorularının hazırlanması, yazılı sınavın yapılış şekli, yazılı sınav kağıtlarının incelenip değerlendirilmesi ve yazılı sınav sonuçlarının duyurulması hususlarında aşağıdaki hükümler uygulanır.

a) Yazılı Sınav Sorularının Hazırlanması

Giriş sınavının yazılı kısmına ait sorular, sınav kurulunca önceden hazırlanır. Hazırlanan sorular sınav kurulu üyelerince imzalandıktan sonra ayrı ayrı mühürlü zarflar içine konularak kurulca kararlaştırılan şekilde sınavın başlayacağı ana kadar saklanır. Sınav soruları her gruptan en az üç soruyu ihtiva etmek üzere adayların mümkün olduğu kadar bütün bilim dallarından bilgilerini yoklayacak şekilde düzenlenir. Soruların hazırlanmasında ve bunların saklanmasında gizlilik esastır.

b) Yazılı Sınavın Yapılış Şekli

Yazılı sınavlar, Genel Müdür tarafından görevlendirilen Kontrolörler ile diğer görevlilerin gözetiminde yapılır. Adayların kimlikleri tespit edildikten sonra, mühürlü ve başlıklı soru zarfları bütün adaylara gösterilerek bunların sağlam, kapalı ve mühürlü olduğuna dair bir tutanak düzenlenir. Bu tutanak adaylardan biri tarafından da imzalanır. Bundan sonra zarflar açılarak sorular yazdırılır veya Genel Müdürlük mührünü taşıyan kağıtlara önceden yazılmış sorular adaylara dağıtılır.

Cevaplar Bakanlıkça temin edilerek sınava girenlere dağıtılan mühürlü kağıtlara yazılır. Bu kağıtlar, köşelerine sınava girenin adı, soyadı ve aday numarası yazılarak, kapanacak şekilde düzenlenir. (Bu köşeler cevaplar değerlendirilinceye kadar açılmaz).

Sınav süresi sınav başlamadan önce adaylara duyurulur.

Yazılı sınav bitince sınav kağıtları kapalı zarflara konulup, zarflar salon görevlilerince imzalanarak Genel Müdürlüğe teslim edilir.

c) Yazılı Sınav Kağıtlarının İncelenip Değerlendirilmesi

Yazılı sınav kağıtları kurul üyeleri tarafından topluca veya teker teker incelenerek her grup 100 puan üzerinden değerlendirilmek suretiyle sınava girenlerin aldıkları puanlar tespit edilir.

Bir adayın yazılı sınavı kazanabilmesi için her gruptan en az 60 puan alması ve bütün sınav gruplarından alınan puanların ortalamasının en az 70 olması şarttır.

Sınav sonuçları bir tutanakla tespit olunur.

ç) Yazılı Sınav Sonuçlarının Duyurulması

Genel Müdürlükçe, sınavı kazanan adaylara durum birer yazı ile bildirilir. Bu yazıda sözlü sınavın yeri ve zamanı belirtilir. Ayrıca yazılı sınavı kazananların listesi Bakanlıkta uygun görülecek yerlere asılmak suretiyle ilan edilir.

Yazılı sınavı kazanamayan adayların belgeleri talepleri halinde kendilerine iade edilir."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin değişik 29 uncu maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Giriş sınavı sonucu atanarak göreve başlatılanlar, Genel Müdürlükçe 15 gün içerisinde Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM' ye bildirilir."

Yürürlük

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Sanayi ve Ticaret Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber