MEB, öğretmenlerin nakil ve tayin işlemlerini gelecek yıldan itibaren il milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla bilgisayar ortamında gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Haber Giriş : 24 Kasım 2003 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, öğretmenlerin nakil ve tayin işlemlerini gelecek yıldan itibaren il milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla bilgisayar ortamında gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Tayin ve nakil işlemleri, MEB merkez ve taşrateşkilatı arasında iç iletişimi ve bilgilere ulaşılmasını sağlayan ?İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Bütünleşik yönetim Bilgi Sistemi-İLSİS? projesi kapsamında gerçekleştirilecek. Bu çerçevede, personelin özlük, kadro, yer değiştirme ve atama işlemleri bilgilerinin takibinin yapılabilmesi amacıyla Aralık 2003 sonuna kadar tüm öğretmenlerin kimlik, branş, sicil ve diğer kişisel bilgileri güncellenecek ve bilgiler İLSİS'e aktarılacak.

2004 yılından itibaren özüre bağlı yer değiştirme (eş durumu, sağlık ve eğitim) ve genel nakil işlemleri İLSİS'teki bilgilere dayalı olarak iller arasında bilgisayar ortamında yapılacak. Projeye göre, İLSİS'te yer alan personelin sicil, askerlik, emeklilik, istifa ve ceza kaydı dışındaki TC kimlik numarası, kimliği,görev yeri, kadrosu ve öğrenim durumu gibi bilgileri internet üzerinden kullanıcılara açık tutulacak.

NOKTA TAYİN YAPILACAK

Bu doğrultuda, nakil ve tayin talebinde bulunan öğretmenler gitmek istedikleri ilde boş kadro olup olmadığını, boş kadronun hangi okulda bulunduğunu internetten öğrenebilecekler. Öğretmenler, boş kadrosu bulunan okullardan tercihte bulunarak, bu taleplerini görev yaptıkları illerin milli eğitim müdürlüklerine bildirecek. İl milli eğitim müdürlükleri uygun olan okulu bilgisayardan bloke edecek ve tayin isteyen öğretmenin kararnamesini hazırlayacak.

Öğretmen kararnamesiyle atandığı okula giderek göreve başlayacak. Böylece, tayin ve nakil işlemlerinde MEB merkez teşkilatı devreden çıkmış olacak. Yetkililer, bu uygulamayla torpilin ve bu yöndeki taleplerin de ortadan kalkacağını söylediler.

İlk uygulamanın Şubat 2004'teki özür grubuna bağlı yer değiştirme döneminde yapılması planlanıyor. İşlemlerin sağlıklı yürütülmesi sağlamak ve uygulama hakkında bilgilendirmek amacıyla MEB Personel Genel Müdürlüğü'nce 3-5 Aralık 2003 tarihlerinde il milli eğitim müdürlerine Ankara'da seminer verilecek.

ÖĞRETMEN SINAVINI MEB YAPMAK İSTİYOR

MEB, ilk kez öğretmenliğe atanacakların işlemlerini de internet üzerinden il milli eğitim müdürlüklerinin yapmasını hedefliyor. Ancak bu uygulamanın altyapısının ancak 2005 yılında hazır olabileceği belirtiliyor.

MEB yetkilileri, sistemin verimli işleyebilmesi için ilk kez öğretmen olacak adaylara yönelik yapılan sınavı ÖSYM yerine MEB'in gerçekleştirmesi gerektiği görüşünü dile getirdiler.

Yetkililer, sınavın MEB tarafından ve branşlarına göre yapılmasına ilişkin Başbakanlığa teklifte bulunulduğunu bildirdiler.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber