Sağlık Bakanlığından ikinci ek ödeme yönergesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Şubat 2006 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanlığından, ek ödeme yönergelerine ilişkin genelge 16/02/2006

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı

Sayı : B.10.0.SGB.0.00.00.00/849(847)
Konu: Ek Ödeme Yönergeleri
15.02.2006

GENELGE
2006/21

209 sayılı ?Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurumları İle Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döner Sermaye Hakkındaki Kanun?un 5 inci maddesinin ikinci fıkrasından sonraki hükümleri 2006 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun 32 nci maddesinin (d) fıkrası ile değiştirilmiş olup; bu değişikliğe istinaden hazırlanan 10.02.2006 tarihli ve 717 sayılı Makam Onayı İle ?Sağlık Bakanlığına Bağlı Birinci Basamak Sağlık Kuruluşlarında Görevli Personele Döner Sermayeden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönerge? ile ?Sağlık Bakanlığına Bağlı İkinci ve Üçüncü Basamak Sağlık Kurumlarında Görevli Personele Döner Sermayeden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönerge? 01.01.2006 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir.

Bakanlığımız Merkez Teşkilatında görevlendirilen personele, 10.02.2006 tarihli ve 717 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe giren ?Sağlık Bakanlığına Bağlı Birinci İkinci ve Üçüncü Basamak Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönerge?lerin 5 inci maddesinin (e) bendi hükmü uyarınca; mezkur Yönerge usul ve esasları çerçevesinde süre sınırı aranmaksızın, personelin asıl kadrosunun bulunduğu kurum veya kuruluşun döner sermayesinden ek ödeme yapılması hükmü getirilmiştir.

10.02.2006 tarihli ve 717 sayılı Makam Onayı İle ?Sağlık Bakanlığına Bağlı Birinci, İkinci ve Üçüncü Basamak Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Görevli Personele Döner Sermayeden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönerge?lerde ?Aktif Çalışılan Gün Katsayısı: O dönem içinde nöbet izinleri hariç, yıllık izin, mazeret izni, Sağlık Kurulu veya tek Tabip raporlarına istinaden kullanılan hastalık izinleri ve ücretsiz izinler sebebiyle çalışılmayan günler eksik çalışılmış gün olarak kabul edilerek, o dönem içindeki gün sayısından eksik çalışılmış sayılan gün sayısının çıkarılması sonucu bulunan çalışılan gün sayısının, o dönem içindeki toplam gün sayısına bölünmesi sonucu bulunan katsayıyı, (Örneğin, Ekim dönemi 31 gündür. Personel (1) gün yıllık izin kullanmışsa, eksik günü (1) dir. Çalışılmış gün sayısı 31-1=30 dur. Aktif Çalışılan Gün Katsayısı 30/31=0,96 dır.)? hükmüne yer verilmiştir.

Bakanlığımız Merkez Teşkilatında görevlendirilen personele, personelin asıl kadrolarının bulunduğu kurum veya kuruluşların yapacağı ek ödeme tutarını belirleyebilmesi için, Bakanlığımız merkez teşkilatı birimlerinin bünyelerinde geçici veya resen görevlendirilen personele ait yukarıda zikredilen hüküm uyarınca ?aktif çalışma gün katsayısı?nın hesaplanabilmesi amacıyla, her ay yıllık izin ve rapor gibi fiilen çalışmadığı günleri gösteren belgelerin her ayın son gününü takip eden mesai saatinin bitimine kadar personelin kadrosunun bulunduğu kuruma gönderilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve İliniz dahilinde bulunan tüm döner sermayeli kurum ve kuruluşlara duyurulması hususunda gereğini önemle rica ederim.

Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR
Bakan a.
Müsteşar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber