Tanığın ifadesini polis evde aldı

Emniyet Genel Müdürlüğünün, vatandaşların polis merkezi amirlikleri veya jandarma karakollarına çağrılmadan işlemlerinin olay yerinde tamamlanmasına ilişkin genelgesi kapsamında Bartın'da yürüme zorluğu çeken tanığın ifadesi evinde alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2014 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tanığın ifadesini polis evde aldı

Emniyet Genel Müdürlüğünün, vatandaşların polis merkezi amirlikleri veya jandarma karakollarına çağrılmadan işlemlerinin olay yerinde tamamlanmasına ilişkin genelgesi doğrultusunda, Bartın'da yürüme zorluğu çeken tanığın ifadesi evinde alındı.

Çaydüzü Mahallesi'nde yaşayan Havva Ark'ın (62), komşularının kendisine hakaret ettiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmasının ardından emniyet ekipleri, tanık olarak kadının eşi Hüseyin Ark'ın (63) ifadesini almak üzere evine gitti.

Böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı nedeniyle yürümekte güçlük çeken Ark'ın ifadesini evinde alan polisler, 15 dakikalık işlemin ardından kendisine ifade tutanağını imzalattı, geçmiş olsun dileklerini iletti ve mahalleden ayrıldı.

Hüseyin Ark, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda da yaşadığı birçok olayın ardından gerek mağdur gerekse tanık olarak ifade vermek için pek çok kez karakola gittiğini söyledi.

Rahatsızlığı nedeniyle yürümekte güçlük çektiğini, eşinin şikayetiyle ilgili tanık olarak ifade vermek için karakola gitmesinin mümkün olmadığını anlatan Ark, "Polisler, İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelge doğrultusunda karakola gitmeme gerek olmadığını söyledi ve evime gelerek ifademi aldılar. İlk kez duyduğum ve tanık olduğum bu uygulamayı son derece yerinde ve olumlu buldum. Böyle bir şeyi hayata geçiren, benim gibi birçok insan için büyük kolaylık sağlayan bu uygulamayı hayata geçirenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

- İl Emniyet Müdürü Altınok

İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok da Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığınca hazırlanıp bakanlık tarafından valiliklere gönderilen genelgeyle güvenlik hizmetlerinde vatandaş memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmanın amaçlandığını dile getirdi.

"Yerinde Hizmet Projesi" kapsamında mağdurların işlemlerini, olay yerinde ya da uygun bulacakları yerde yürütmelerini isteyen genelgenin ardından ekiplerin ilk uygulamasını yaptığını aktaran Altınok, "Bakanlıkça başlatılan bu çalışmayla özellikle hırsızlık, kapkaç, gasp gibi suçlarda şikayetçi veya mağdurların işlemlerinin daha kısa sürede bitirilmesi hedeflenmektedir. Kolluk kuvvetlerince gerçekleştirilen adli ve idari nitelikteki tebligat işlemleri de ilgili kişilerin ev veya iş yerlerine giderek yapıyoruz. İhbar ve müracaatın gizlilik veya hassasiyetine göre vatandaşların bulunduğu yerlerde verilen hizmetlerin sivil görevlilerce yürütülmesine özen gösteriyoruz. Hassas ihbar ve müracaatlarda vatandaşın evine resmi üniformalı polis gitmiyor" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber