Naklen giden öğretmenler ve promosyon sorunu

MEB Promosyonlara el atmalıdır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Haziran 2015 00:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Naklen giden öğretmenler ve promosyon sorunu

Son günlerde yenilenen promosyon anlaşmalarında sorunlar yaşanmaya başlamıştır. Öğretmenleri mevzuata aykırı olarak mağdur eden örnekleri paylaşalım.

Örnek 1-

İstanbul Bakırköy'de anlaşma yenilemesi 15 Haziran 2015 itibariyle yürürlüğe girmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bankalardan bu şekilde teklif almaları sonucu ödemeler taksite bağlandı.

Taksitle ödemeye öğretmenler karşı çıktığı halde anlaşma bu yönde imzalanmıştır. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hatalı olduğu dile getirilmektedir. Anlaşma yapılan H bankası öğretmenlerin hepsine aynı ödemeyi yapmamıştır. İlk taksiti alan öğretmenlerin bazılarına eksik ödeme yapılmıştır.

Gerekçesi araştırıldığında okula nakil yoluyla geldikleri, daha önceki bankalarının da aynı olduğu bu nedenle daha önceki promosyon anlaşmasından kalan sürenin düşüldüğü anlaşıldı.

Bu uygulama doğru değildir. Yapılan anlaşma bu zamandan sonrasını kapsamaktadır. Anlaşma başka banka ile yapılmış olsaydı geri alınamayacak bir paranın fırsatçılık yapılırcasına yeniden aynı banka ile çalışılması sonucu tahsil edilmeye kalkışılması doğru değildir.

Bu konuya anlaşmaya imza atan İlçe Milli Eğitim Müdürü el atmalı, bankayı uyarmalıdır.

Örnek 2-

Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tayini çıkan öğretmenin ilişiğini kesmiyor. Önce kalan promosyonu ödeyeceksin sonra imza atarız deniliyor. Yani İlçe Milli Eğitim müdürlüğü bankanın tahsilat memuru gibi çalışıyor. Bu da abes bir durumdur. Bazı öğretmenler ödemeyi yaparken bazıları ısrar edince ödeme yapmadan ilişiğini kesiyor.

Örnek-3

Bağcılar ilçesinde de aynı şekilde aynı banka ile anlaşma yapılmıştır. Banka Nakil gelenlerin geçmişe dönük tahsilatını yaptığı gibi geçmişe dönük ödemesini elden yapıp ilişik kesen öğretmenden de yeniden kesinti yapmıştır.

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığının konu ile ilgili görüş yazısına rağmen yaşanan sorunlara bakanlık el atmalıdır. http://sgb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2014_08/19112816_promosyon.pdf

Maksut BALMUK
Öğretmen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber