Çalışma Genel Müdürlüğü Çalışma Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlığı Atama, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Haber Giriş : 08 Mart 2004 20:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çalışma Genel Müdürlüğü Çalışma Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlığı Atama, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine Dair Yönetmelik

MADDE 1 ? 31.10.2000 tarihli ve 24216 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Çalışma Genel Müdürlüğü Çalışma Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlığı Atama, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin ?Uzman Yardımcılığına Giriş? başlıklı 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 5 ? Uzman Yardımcılığına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşıyan, Siyasal Bilgiler, İktisat ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin 4 yıl süreyle örgün eğitim veren Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, İşletme, Maliye ve Ekonomi Bölümleri ile Hukuk Fakülteleri ya da Yüksek Öğretim Kurulu tarafından bunlara denkliği onaylanmış yabancı öğretim kurumlarından mezun ve Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik çerçevesinde (A) grubu kadrolar için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) katılmış olanlar arasından her sınav döneminde Bakanlıkça tespit edilen puan türünde asgari puanı almış olanlar arasından, giriş sınavında başarılı bulunanlar atanır. Giriş sınavına, KPSS sonuçlarına göre belirlenen adaylardan, açıktan atama izni alınmış kadro kontenjanının 20 katından fazlası çağırılamaz.

Uzman Yardımcılığına giriş sınavları, Genel Müdürlükçe uygun görülecek tarihlerde ve yılda iki defadan fazla olmamak üzere açılır. Sınav yazılı ve sözlü olmak üzere iki bölümden oluşur. Yazılı sınavda başarı gösterenler sözlü sınava tabi tutulurlar ve bu sınavda da başarılı olanlar giriş sınavını kazanmış sayılır.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin ?Sınava Başvuru Şartları? başlıklı 7 nci maddesinin (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?f) Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) katılmış olanlar arasından Bakanlıkça tespit edilecek puan türünde asgari puanı almış olmak,?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin "Giriş Sınavına Başvuru ve İstenecek Belgeler" başlıklı 8 inci maddesinin (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?a) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınav sonuç belgesi,?

Yürürlük
MADDE 4 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 5 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber