Başbakan: Eğitime katkı için dilencilik yapıyoruz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2006 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son 4 yılda 85 bin derslik açıldığını, devletin yetişemediği yerlere hayırseverlerin el uzatması için gerektiğinde dilencilik yaptıklarını, bütün gayelerinin çocuklara daha iyi bir eğitim imkanı sağlamak olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 10 milyon dolarlık yatırımla yaptırılan ve 6 bin 500 öğrencinin eğitim göreceği eğitim kampusunu hizmete açtı. Erdoğan, daha evvel temelini kendisinin attığı dev eğitim yuvasının açılışında yaptığı konuşmada, yeni eğitim yılının başında böyle önemli bir tesisi açmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Son 4 yıl içerisinde ülkede 85 bin derslik açıldığını fakat Bursa'daki bu kampusun Türkiye'ye örnek olduğunu, bunların büyük şehirlerimizde dalga dalga yayıldığını anlatan Erdoğan, "Yeni nesil farklı bir öz güvenle yetişsin. Geleceğe farklı bir öz güvenle baksın. Bu okullarda sağlıklı, bilgili, donanımlı, ufku açık kuşaklar yetişecektir. Türkiye eğitim sistemini yenilemekte maalesef çok geç kalmıştır. Şimdi bu açığı kapatıyoruz. Bilim-teknoloji sınıfları hep bunun adımları. Aynı şekilde okul öncesi eğitim hep buna yönelik. Devrim niteliğinde adımlar atılıyor. Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim sağlayabilmek için bütün imkanlarımızı seferber ettik" dedi.

Bütçeden en büyük payın milli eğitime ayrıldığını hatırlatan Erdoğan, "Bizden önce böyle bir şey yoktu. Bu, eğitime verdiğimiz önemi gösteriyor. Öğretmen açığını da bir an önce giderebilmek için seferberlik içindeyiz. İstiyoruz ki dersi boş geçen okul kalmasın. Bunları başarmak zorundayız ve başaracağız. Bursa'daki yavrularımız neyi görüyorsa Hakkari'dekiler de onu görecek. Yeni yeni okullarla eğitim-öğretim dönemimize farklı heyecanla giriyoruz. Siirt'te de 7 okulu açtım. Hayırseverlerin katkısı her geçen gün artıyor. Şimdi istikrar var. Biz geldik, eğitime yüzde 100 destek kampanyası dedik. Bizim için önemli olan işin yapılmasıydı. Devletin elinde Allah selamet versin bu tür hizmetler 5 yıl mı sürer, 10 yıl mı sürer. Ondan sonra bir deprem olur. Biz dedik ki bizim derdimiz üzüm yemek, bağcı değil. Son 4 yılın neticesi 85 bin derslik. 100 bine doğru ilerliyoruz. Devletin yetişemediği yerlere bu ülkenin gönlü zengin insanları uzanıyor" diye konuştu.

"DİLENCİLİK YAPIYORUZ"

İş adamlarına okul yaptırmak için adeta yalvardıklarını anlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz bir yerde de dilencilik yapıyoruz. Bunu bilin. Hayırseverimizi bu işlere katıyoruz. Bundan dolayı da zaman zaman görsel ve yazılı medya dalgasını geçmiştir. Biz istiyoruz ki sahil-i selamete, Türkiye'yi aydınlık yarınlarına yaklaştıralım. Derdimiz bu. Bu ülkeyi kalkındırmak için de eğitim alanındaki sıkıntıları gidereceğiz. Bugün öyle bir dünyada yaşıyoruz ki her gün yeni gelişmeler, yeni buluşlar, yeni yöntemler yaşanıyor. Böyle bir ortamda, kendini yenileyemeyen ülkeler eksik kalmaya mahkumdur. Dünyanın hızına yetişemeyenler gerilerde kalmaya mahkumdur. Türkiye'nin gerilerde kalmasına müsaade edemeyiz. Milletimizle omuz omuza vereceğiz. En doğusundan en batısına ülkemiz, bu değişimi, bu gelişimi, bu dönüşümü yaşayarak, dünyadaki geçmişte olduğu gibi şanlı yerini alacak. Atatürk'ün ifade ettiği gibi, muasır medeniyetler seviyesine çıkacak. Bu lafla olmuyor. Bir günü bir güne eşit olan zarardadır. Biz bunu aşmak zorundayız. Bunu aşmanın mutluluğu içerisindeyiz"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise, Türkiye'nin artık şantiyeye döndüğüne, Adıyaman'da birçok açılış yaparak Bursa'ya geldiğine dikkati çekti. Çelik, BTSO'nun bugüne kadar çeşitli yerlerde 190 derslik yaparak 11 bin çocuğa eğitim imkanı sağladığını dile getirdi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ise Ticaret ve Sanayi Odası'nı ortak fayda kuruluşu olarak tanımladıklarını ve bunun gereğini yerine getirdiklerini belirterek, "Bugün verdiğimiz sözü gerçekleştirmenin gururu içinde, kapsamlı sorumluluk projesi olan BTSO Eğitim Kampusu'nun açılışını yapmak üzere bir aradayız. Osmanlı'nın ilk başşehri olan Bursa, Cumhuriyet tarihinde sanayi şehri oldu. 15 milyar YTL hasıla ile Türkiye'nin yüzde 9'luk üretimini sağlıyor. Odamızın üyelerinin ihracatı 3.5 milyar dolardır. Kent güvenliğinden spora, tarihi değerlere sahip çıkmaya kadar birçok sosyal sorumluluk projelerinin içinde olduk. Serbest Bölge'den Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ne birçok önemli projeye imza attık. Bugün bir büyük mutluluğu daha yaşıyoruz. Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyasında Bursa Valiliği tarafından arazisi verilen alana, temeli 20 ay önce atılan kampusu hayata geçiriyoruz. Sizin büyük gayretleriniz bize örnek oldu. Temel atma töreninde sizlere verdiğimiz sözü tutmanın, bu büyük projeyi hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Eğitim kampusu, 8'i okul olmak üzere toplam 14 eğitim-öğretim tesisini bünyesinde barındırıyor. Mesleki eğitim verilen kurslarımızda eğitim alanların sayısı 4 bini aştı. Tasarım merkezine 2 milyon 200 bin dolarlık katkı sağladık" diye konuştu.

Bursa Valisi Nihat Canpolat, bu yıl Bursa'da 523 yeni dershanenin hizmete açıldığını belirterek, her biri 100 öğrenci kapasiteli 6 anaokulu açıldığını, 4.5 milyon kitap dağıtıldığını anlattı. Vali Canpolat, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası için kullanılan ortak fayda kuruluşu tanımının en güzel eserinin eğitim vadisi olduğunu belirtti.

Açılışa; Bakan Hüseyin Çelik ile Bursa milletvekilleri, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar ile çok sayıda davetli katıldı. Başbakan Erdoğan, ayrıca Atıcılar semtinde Faik Çelik Kız Meslek Lisesi'nin açılışını da yaparken, öğrencilere hediyeler dağıttı. Etrafını saran öğrenciler başbakana zor anlar yaşattı.

Başbakan Erdoğan, konuşmalardan sonra görüntülü olarak Atıcılar'daki Eğitim Vadisi'nin yanında yer alan Sevgi Köyü'ndeki tesisleri de Devlet Bakanı Nimet Çubukcu ile birlikte hizmete açtı. Erdoğan, daha sonra bilgisayar butonuna basarak eğitim vadisindeki 14 tesisi tek tek balonları uçurarak hizmete aldı. Başbakan Erdoğan'a teşekkür plaketi veren BTSO Başkanı Celal Sönmez'in devletin arazi temin etmesi halinde Bursa'ya bir vakıf üniversitesi kazandırmak istediklerini söylemesi üzerine Başbakan Erdoğan, "Valimiz ve Grup Başkan Vekilimiz Faruk Çelik'i görevlendiriyorum. En kısa zamanda Hazine veya Belediye arazilerimizden yer bulacağız. Vakıf üniversitesini Bursa'ya kuracağız" dedi. Vali Nihat Canpolat da en kısa sürede araziyi bulacaklarını belirtti. Başbakan Erdoğan, kimsesizlerin barınacağı değişik binalardan oluşan Sevgi Köyü'nde incelemelerde bulunduktan sonra Yenişehir Havaalanı'ndan Ata uçağı ile İstanbul'a hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber