'Muammer Akkaş hep fısıltıyla konuşurdu!'

25 Aralık darbe planını harekete geçiren eski savcı Muammer Akkaş'ın yanında çalışan katipler, o gün yaşananları anlattı. "Savcı dahil herkes fısıltıyla konuşuyordu" diyen katipler, gözaltı listesinin ulusal yargı ağı olan UYAP'ın dışında değiştirildiğini vurguladı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Ekim 2015 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Muammer Akkaş hep fısıltıyla konuşurdu!'

25 Aralık'ta operasyon talimatı vererek paralel yapının darbe planını devreye sokmaya çalışan eski savcı Muammer Akkaş'ın yanında çalışan zabıt katipleri, o gün yaşananları anlattı. İhanetin en yakın şahitleri olan katipler, Akkaş'ın usulsüzlüklerini deşifre etti. Katiplerden Adem Korkmaz, "Muammer Bey, 25 Aralık'ta gözaltı listelerinin düzenlenmesini istedi. Savcı bana Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP ) dışında düzenlenmiş bir gözaltı listesi verdi" dedi.

BİR SURETİ ÇEKMECEDE

Savcının verdiği bir başka gözaltı listesinde ise sadece TC kimlik numaralarının yazdığını belirten Korkmaz, "Bana 'Bunları da listeye ekleyelim' dedi. Gözaltı listesini polis memurunun getirdiği şekli ile olduğu gibi yazarak değil, savcı beyin dediği gibi eklemeler çıkarmalar yaparak düzenledik. Listeden bir kaç isim çıkarttırdı ve bir kaç eklemede yaptırdı. TC kimlik numarası ile giriş yapılan isimlerden birisi de Necmettin Bilal Erdoğan'dı. Akkaş yazıdan iki suret çıkarttı. Bir tanesini zarfa koydurduğunu ve mühürletti, diğer suretini kendi çekmecesine koydu" diye ifade verdi.

ODAYA GİRMEK YASAK

Kokmaz "Savcı bey dahil herkes odada fısıltılı konuşuyordu ve savcı bey odaya kimsenin girip çıkmasını istemiyordu" ifadelerini kullandı. Katip Sezgin Kalender, "Muammer Bey'in kilitli dolabında bir dosya vardı. Bu dosyanın özel bir dosya olduğu belliydi. Başka konularda birbirinin yedeği olan savcılar imza atabilirken bu dosyada Akkaş dışında kimse imza atamıyordu" diye konuştu.

POLİSTEN, HAKİME GÖRE EVRAK

Veysel Evliyaoğlu, "Polisler pazartesileri telefon açıp hangi hakimin nöbetçi olduğunu sorarlardı. O hakimlerin nöbet durumuna göre evrak getirmiş olabilirler" derken Metin Ata, "Polisler hakim kararını yazılmış vaziyette getirirlerdi. Kimler dinleniyor haberlerimiz olmazdı" dedi. Müslüm Özbayındır ise "Burada bana yapılan işlerin hassas, evrakların gizli olduğunu söylediler. Bu nedenle 'Evrakları masaya hep ters olarak bırakın, avukatlara birşey göstermeyin' dediler" diye anlattı.

İhanet zarfla geldi

Muammer Akkaş'la çalışan katiplerden Muhammet Ekinci ise "24 Aralık tarihine kadar hiçbir şeyden haberim olmadı. Muammer Bey 24 Aralık günü beni yanına çağırarak dolabındaki dosyayı istedi. 25 Aralık'ta Muammer Bey'in odasında çalışmaya başladık. Jandarma'ya hitaben müzekkere yazılarak gözaltı listesi oluşturulmuştu" ifadelerini kullandı. Ekinci şunları söyledi: "Muammer Bey aynı dosya için beni Hakim Süleyman Karaçöl'ün yanına göndererek 'Oradan bir zarf alıp geleceksin' dedi. 25 Aralık günü bana verilen verilen zarfı alarak Muammer Bey'e götürdüm. Zarf dediği dosyanın arasına koyulmuş bir evraktı ve içerisinde arama ve el koyma kararları vardı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber