KOBİ'ler yeni yıla tekno yatırımla girdi

KOBİ'ler 2016'ya yüksek teknoloji yatırımı ve yeni pazarlara açılma projeleriyle girdi. Hedefte katma değerli üretimi artırmak var. İşte yeni yıla hızlı başlayan şirketler

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Şubat 2016 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KOBİ'ler yeni yıla tekno yatırımla girdi

2016 Türkiye ekonomisi ve KOBİ'ler için oldukça kritik bir yıl olacak. Uzun süredir ertelenen yatırımlar, yeniden başlayan istikrar ortamı sayesinde hızla hayata geçmeye başlayacak. Bu iklimi doğru değerlendirmek isteyen hükümet, art arda yapacağı reformları açıklıyor. Açıkçası her biri çok önemli olan bu reformlar, KOBİ ve girişimciler için adeta bir dinamo görevi görecek. Hali hazırda start alan yatırımlar da önümüzdeki dönemde yaşanacak olumlu gelişmelerin işaretçisi durumunda. Türkiye'nin birçok ilinden gelen yatırım haberlerine göre, KOBİ'ler Kenya'dan Arjantin'e kadar sayısız alanda yatırım ve ihracat planlıyor.

İLK HİBRİT JENERATÖR TEKSAN'DAN

Teksan Jeneratör, Grönland'dan Kenya'ya kadar 120 ülkeye yeni nesil jeneratörler satıyor. Şirket, aynı zamanda gerçek bir tasarruf mucidi. Jeneratör setlerinde yüzde 85'e varan enerji verimliliği sunan kojenerasyon ve trijenerasyon sistemleri ile mobil aydınlatma kuleleri geliştiriyor. Ayrıca firma, Türkiye'de bir ilk olan hibrit jeneratörü geliştirdi. Kocaeli'nde yeni fabrika kurduklarını belirten Teksan Yönetim Kurulu Üyesi Burak Başeğmezler "Hedef dünya markası olmak" dedi.

TALEBİ YENİ YATIRIMLA KARŞILAYACAK

1972 Mümin Tergan tarafından kurulan Tergan markası, bir aile şirketi olarak sektördeki büyümesini sürdürüyor. Ticarete kemer üretimi ile giriş yapan marka, ürün grubuna, cüzdan, kadın ve evrak çantası ile deri aksesuvarlarını da ekledi. 2016'da yeni bir yatırıma hazırlandıklarını ifade eden Tergan Genel Müdürü Altan Erdinç, "Yurtdışı müşterilerimizin yüksek adetli taleplerini karşılayabilmek adına üretim alanımızı büyütüyoruz. 7 milyonun üzerinde bir yatırım gerçekleştirdik" diye konuştu.

METİN CAN

EĞİTİMDE İHRACAT ADIM ADIM GELDİ

Mantık bulmacası 'Sudoku'nun algoritmasını çözen ve Sudoku çılgınlığını Türkiye'de ilk defa kitap haline getiren girişimci Okan Arıkan, genç beyinlerin gelişimlerine katkı sağlayan profesyonel eğitim setini Türkiye'den ihraç etmeye hazırlanıyor. Bugüne kadar 500 binin üzerinde Adım Adım Eğitim Seti'ni, aileler satın aldı. Ürünler, Frankfurt fuarında İngilizce olarak yer aldı ve tüm dünya ülkelerinden talep gördü. Şirketin kurucusu ODTÜ Elektrik Elektronik Bölümü ve University of Baltimore'dan MBA mezunu, girişimci Okan Arıkan, "İhracat hedefinde başarılı olduk. Tüm Asya ve Avrupa'da örneğine rastlamadığımız bir seti artık dünyaya satıyoruz" dedi.

12 MİLYON LİRAYA TEKNO FABRİKA

1966'daPierre Loti semtindeki 700 metrekarelik binasında Abdullah Keskin ve kardeşi Naci Keskin tarafından kurulan Keskin Color, bugün yaklaşık 200 çalışanı ile kırtasiye sektörünün önde gelen firmaları arasına girdi. Şirket, 2000'den bu yana Walt Disney, Hasbro, Warner Bros, Lucas Film, Cartoon Network gibi birçok tanınmış uluslararası firmanın lisansını da portföyünde bulunduruyor. Şirket, Selimpaşa'da inşaatı devam eden ve maliyeti 12 milyon lirayı geçen 15 bin metrekarelik, 3 katlı yeni fabrikasının tamamlanması ile hedeflerini çok daha yükseğe taşımanın hesaplarını yapıyor. Keskin Color Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Keskin, "Fabrikamız, kalite kontrol süreçlerinin iyi denetleneceği modern bir tesis olacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber