Göz hastalıklarının önlenmesi, çocukken yapılacak muayeneye bağlı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2006 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇOCUKLARDA YAPILACAK DÜZENLİ GÖZ MUAYENELERİNİN, GÖZÜN GELİŞİMİ AÇISINDAN HAYATİ ÖNEME SAHİP OLDUĞU BİLDİRİLDİ

Çocuklarda yapılacak düzenli göz muayenelerinin, gözün gelişimi açısından hayati öneme sahip olduğu bildirildi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Jale Aydınlı, 1-4 yaş arası bebek ve çocuklarda yapılacak düzenli göz muayenelerinin göz hastalıklarının önlenmesi açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Doğumdan sonra görmenin net olmadığını ve çocukların sadece anne meme ucunu görebildiklerini kaydeden Dr. Aydınlı, gözün merkezi görmesinin 3-4 ay sürede sağlandığını belirtti.

Dr. Aydınlı, "Bebeklerde doğumu takip eden ilk 1 ayda görme net olmayıp, ancak anne meme ucunu görebilecek kapasiteye sahiptirler. Gözün merkezi görmesinin gelişmesi 3-4 ay almaktadır. Çocuklarda en sık rastlanan rahatsızlıklar, görme kusuru ve şaşılık olarak biliniyor. Daha düşük sıklıkta ise; çocuklarda göz merceğinin bulanıklaşması (katarakt), göz tansiyon yüksekliği (glokom) ve göz tümörleri görülebiliyor. Bu sorunların tek taraflı olması ve erken çocukluk döneminde, çocukların kendilerini ifade edememeleri nedeniyle, göz sorunlarının saptanması zorlaşabilir. Bu nedenlerle düzenli göz muayenesi, yeni doğanlar ile 1 ve 4 yaştaki çocuklar için büyük öneme sahiptir" dedi.

Çocukların görme sisteminde ilk 9 yaş içinde tam gelişme yaşandığını ve daha sonra belirgin bir değişiklik olmadığını söyleyen Dr. Aydınlı, tedbir almaları konusunda aileleri uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber