İnfaz Koruma Memurluklarındaki Kuyrukların Sorumlusu Adalet Bakanlığı'dır

Bir önceki hükümetin getirdiği "Sözlü sınav olmaksızın puan durumuna göre atama yapılması" uygulaması bugüne kadarki en iyi kamu yönetim politikalarından birisi idi. Ancak, önce askeri kurumlar sonra da yasal değişilik yaparak Adalat Bakanlığı bu uygulamanın dışına çıktı. Adalet Bakanlığı, dün sınavları yapılan İnfaz Koruma Memurluğu kadroları için ne yazıkki dört yıl önceki görüntüleri yeniden yaratmıştır. Torpil iddiaları, kuyruk ve karmaşa görüntülerinin birbirine harmanlandığı bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi en uygun adım olacaktır.

Haber Giriş : 27 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2002 yılında yapılan değişilik ile Adalet Bakanlığı teşkilatına atanacak neredeyse tüm memurların, ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınav sonrasında sözlü ve/veya uygulamalı sınava tabi tutulması öngörülmüştü.

Bu uygulamada sözlü sınava alınacak personel sayısı sınırlandırılmamıştır. Yani ne KPSS-A olduğu gibi 20 kat sınırı ne de işçi sınavında olduğu gibi 2 kat sınırı öngörülmemiştir.

Yine, Diyanet İşleri Başkanlığının takip ettiği yönteme de itibar edilmemiştir. Oysaki en azından bu yöntem uygulanabilirdi. Bu yöntemde, önce adaya yeterlik belgesi verilmekte, daha sonra aday KPSS sınavına girerek sadece sınav puanına göre atamalara katılmaktadır.

Ancak, bir kez daha belirtiyoruzki, Adalet Bakanlığının uyguladığı bu yöntem hem torpil işlemlerine müsait bir yapı (Sonuçta sözlüye katılan kişi hakim de olsa, bahis konu olan bir insan olduğu için kişisel kayırmacılığın yaşanmayacağını iddia etmek inandırıcı olmayacaktır) oluşturmaktadır, hem adli ve adalet yargı komisyonlarının iş yükünü artırmaktadır hem de 2004 yılında uzun kuyruklar gibi hiç de hoş olmayan görüntülerin oluşmasına neden olmaktadır.

Bu nedenle, Bakanlık yetkilerinin en azından Diyanet İşleri Başkanlığının takip ettiği yöntemi incelemeleri ve bu yöntemi hayata geçirmeleri uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber