Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 04 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 ? 31/8/1991 tarihli ve 20977 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 25 inci maddesinde geçen "iki ay" ibaresi, "bir ay" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesinin birinci fıkrasının; (A) bendinde geçen "Memurin Muhakematı Hakkında Kanunu Muvakkat" ibaresi, "Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun" olarak değiştirilmiş, (B) bendinde geçen; "Devlet İhale Kanunu" ibaresinden sonra gelmek üzere, "Kamu İhale Kanunu, Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu" ibaresi ve "İmar Kanunu" ibaresinden sonra gelmek üzere, "Yapı Denetimi Hakkında Kanun" ibaresi eklenmiş, bu bentte geçen "Medenî Kanun: Başlangıç, şahsın hukuku, aynî haklar" ibaresi, "Türk Medenî Kanunu: Başlangıç, kişiler hukuku, eşya hukuku" olarak değiştirilmiş ve (C) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 31 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Yazılı sınavı başarmış sayılmak için, her konu grubunda alınan notun 60'tan ve bu notların ortalamasının 70'ten aşağı olmaması gerekir."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 35 inci maddesinde geçen "Yeterlik sınav notunun eşitliği durumunda yabancı dil notu üstün olana sıralamada öncelik verilir." ibaresi, "Yeterlik sınav notunun eşitliği durumunda sırası ile yazılı sınav notu ortalaması, birinci grup sınav notu, müfettiş yardımcılığı kıdemi üstün olana sıralamada öncelik verilir." olarak değiştirilmiştir.

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 41 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Rapor Çeşitleri ve Raporlar Üzerine Yapılan İşlemler

Madde 41 ? Müfettişler, çalışmaları sonunda işin özelliğine göre;

a) Cevaplı teftiş raporu,

b) Ön inceleme raporu,

c) Soruşturma raporu,

d) İnceleme raporu,

düzenlerler.

Raporlar gönderileceği yerler dikkate alınarak en az üç nüsha olarak düzenlenir ve Başkanlığa sunulur.

Raporlar, Başkan veya görevlendireceği Başkana yardımla görevli müfettiş tarafından incelenir. Düzeltilmesi veya tamamlattırılması gereken hususlar varsa, bunların giderilmesi, raporu düzenleyen müfettişten istenir. Müfettişin isteğe katılmaması halinde, Başkanca belirlenecek görüş doğrultusunda işlem yapılır.

Raporlar üzerindeki Başkanlıkça yapılan incelemeden sonra, aşağıdaki prosedür uygulanır:

a) Cevaplı teftiş raporları ile inceleme raporları üzerine yapılması gereken işlemlerin ilgili birimlerde izlenmesi Başkanlığa aittir.

b) Ön inceleme raporları ile soruşturma raporları kanunen verilmesi gereken makamlara Başkanlıkça gönderilir.

c) Raporlar üzerine ilgili üst makamların yerinde gördükleri işlemlere ait bildiriler; Başkanlıkça, raporu yazan müfettişe, rapor birden fazla müfettişe ait ise en kıdemlisine gönderilir. Müfettişler yapılan tebligatı uygun ve yeterli buldukları takdirde "Görülmüştür" notu ile Başkanlığa geri gönderirler. Aksi halde konu ile ilgili görüşlerini gerekçeleriyle birlikte, en geç 15 gün içinde Başkanlığa bildirirler.

d) Müfettişlerin bu yeni görüşleri karşısında dairelerin kendi tutum ve işlemlerini değiştirmemeleri halinde Başkanlık konuyu başka bir müfettişe inceletir. Bu incelemeye ait raporu, gerekirse kendi görüşünü de ekleyerek, Bakanlık Makamına sunar ve durumu ilgili müfettişe de bildirir. Yapılacak işleme Bakanın kararı esas alınır."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 43 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Ön İnceleme Raporu

Madde 43 ? Ön inceleme raporu, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun uyarınca yapılan ön inceleme sonunda düzenlenir.

Ön inceleme raporunda, ön inceleme yapılmasına izin vermeye yetkili merci tarafından verilen onay ile Başkanlığın verdiği görev emrinin tarih ve sayıları, ön incelemenin konusu, muhbir ve müştekinin adı, soyadı ve adresi, eylemin öğrenildiği tarih, suç yeri ve tarihi, hakkında ön inceleme yapılanların açık kimlikleri ve adresleri, suç tarihindeki görev ve unvanları ile ön inceleme sırasında edinilen bilgi ve belge ile tanık ve görevlilerin ifadeleri karşısında eylemin suç teşkil edip etmediği hususları değerlendirilerek, haklarında ön inceleme yapılan kişiler için yetkili merci tarafından soruşturma izni verilip verilmemesi konusunda görüş belirtilir."

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 44 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 44 ? Soruşturma raporu; ön incelemeye konu olmayan soruşturmalar sonucunda düzenlenen rapordur.

Soruşturma raporu ön inceleme raporu gibi düzenlenir."

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin 45 inci maddesinde geçen "fezleke" ibaresi, "ön inceleme raporu" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğin 46 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Ön inceleme görevleri hariç olmak üzere, müfettişler, verilen görevleri üç ay içerisinde düzenleyecekleri raporlarla sonuçlandırmak zorundadırlar. Bu süre içerisinde raporun tamamlanamayacağı anlaşılırsa, durum, gerekçesi ve tamamlanacağı tarih gösterilerek Başkanlığa bildirilir ve alınacak talimata göre hareket edilir."

MADDE 10 ? Aynı Yönetmeliğin 49 uncu maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Hakediş Cetveli

Madde 49 ? Müfettişler aylık, yolluk ve diğer haklarını, aylık olarak düzenleyecekleri hakediş cetvelinde gösterirler.

Bu cetvelin, bir sonraki ayın 10 uncu gününe kadar Başkanlığa sunulması gerekir.

Hakediş cetveline, varsa yolluk ve posta giderleri bildirimiyle diğer belgeler eklenir."

MADDE 11 ?Aynı Yönetmeliğin 50 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Müfettişler görevli gittikleri yerlere varış ve buradan ayrılışlarını Başkanlığa telgraf veya faks ile gönderilen mesaj ile bildirirler. Faks ile gönderilen mesajın beş gün içerisinde Başkanlığa resmi yazı ile teyidinin yapılması gerekir."

Yürürlük

MADDE 12 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 13 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Bayındırlık ve İskan Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber