İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kuşadasına tatile giden, oraya yerleşiyor

Kuşadası'na tatile giden bir daha gelmek istemiyor. Son 10 yılda nüfusunu 4'e katlamış durumda. Furkan Kumkaya, memurlar.net için yazdı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Haziran 2018 00:10, Son Güncelleme : 14 Haziran 2018 13:43
Kuşadasına tatile giden, oraya yerleşiyor

Kuşadası bir çok tatilcinin yıllardır ilk tercihi arasında. En önemli özellikleri, güzel plajları, otel kültürünün gelişmiş olması ve turist yaşamı için gayet güzel düzenlenmiş olmasıdır. Buraya gelen bir tatilci istediğine, istediği zaman ulaşabiliyor. Tatilin her türlüsünün mümkün olduğu Kuşadası'nı daha yakından tanıyalım.

KUŞADASI'NDA BİZİ HANGİ GÜZELLİKLER BEKLİYOR ?

Bir zamanlar Egenin en yoğun kuş göç alanlarından biri olan Kuşadası'nda, bölgenin en güzel gün batımlarından biri sizi bekliyor. Buraya bir gelenin bir daha dönmek istemediğini hesaba katarsak, son 10 yılda nüfusu 4'e katlanmış. Doğal güzelliklerinin ve diğer güzelliklerini de hemen anlatalım.

KUŞADASI SEYİR ALANI

Şehre girdikten sonra merkezde sizi ilk karşılayan yerlerden biri de seyir alanı. Kaldırımdan hemen bir köprü edasıyla yükselen kısma geçerek genel bir Kuşadası manzarasını görebilirsiniz. Camekan mimarı ile yapılmış teras, bölgeye gelen turistlerin gün batımını izlemek için tercih ettiği bir yer. Terasta oturma alanları da mevcut.

EL HEYKELİ

Kuşadası'nın simgelerinden "El Heykeli" Kuşadası liman ve Kuşadası Satur marinanın ortasında bulunuyor. Kuşadası'nın en uğrak fotoğraf çekim noktasıdır.

GÜVERCİN ADASI KALESİ

Zamanında Mora isyanı sırasında, Güvercin ada üzerine, Barbaros Hayrettin Paşa tarafından yaptırılan bir iç kale mevcuttur. Kalenin surları ise İlyas Ağa tarafından yaptırılmıştır. Limanın korunması amacıyla yapılan tarihi kale halen bir çok güvercinin yaşam alanıdır.

ÖKÜZ MEHMET PAŞA KERVANSARAYI

Kervansaray 1600'lü yıllarda, dönemin Osmanlı sadrazamı Öküz Mehmet Paşa tarafından yaptırılmış. Günümüzde bir çok hediyelik eşya tezgahını burada bulabilirsiniz. Kervansaray özelliğini koruyup, konaklama alanlarını da kapsayan alan, şehrin merkezinde yer almakta. Mehmet Paşa'nın isminin de hikayesi bulunmakta. Mehmed Paşa'nın aslında iki lakabı vardır. Bu lakablardan ilki Öküz, ikincisi ise Kara'dır. Öküz lakabının sebebi, bazı kaynaklara göre Oğuz soyundan olması ve Oğuz isminin zamanla "Öküz" olarak değişmesi, bazı kaynaklara göre ise babasının öküz nalbantçısı olmasındandır. Diğer rivayet ise toplantı esnasında çadırına gelip ona bakan "öküz" ün hikayesidir.

KADINLAR PLAJI

Kuşadası'nda belediye tarafından işletilen ucuz ve temiz bir plaj. Akşam 9'dan sonra inişin yasaklanması sebebiyle korunmaya çalışılmakta. Sahilde şezlong kullanım ücreti 5 lira. Şemsiye için ise artı 5 lira daha ödüyorsunuz. Kuşadası merkezindeki çarşıya yakın bir yer. Burası Bayram tatilinde ve hafta sonları bölgede en fazla tercih edilen yerde. Sahilde yer bulmak çok zor olduğu için erken gitmenizi öneririm. Hafta sonu ise hiç gitmemenizi öneririm. Yılancı burnundaki plajı öneririm.

DİLEK YARIMADASI VE ZEUS MAĞARASI

Kuşadası'nın milli parkı olan Dilek Yarımadası bölgenin en güzel denizine sahip. Sabah 8.00'da açılıp Akşam 17.30'da kapanmakta. Kuşadası'na yaklaşık yarım saat, 45 dakika arası mesafede bulunuyor. İçerisinde birbirinden güzel koylar bulunmakta. Favori olanlar, girişteki sıralı 4 koy. Favori koy ise Karasu Koyu. Normal fiyatlarda yiyecek içecek alabileceğiniz tesisler de bulunmakta. Milli park girişi ücretli olup, fiyatlandırma giriş türüne göre değişmekte. Ücretler 5 lira ile 40 lira arasında değişiyor. Araçla giriş 15 lira.

Zeus Mağarası, Milli Park girişine gelmeden önce geliyor. Tabelayı görmeme şansınız yok. Zeus Mağarası'nın ise en önemli özelliği ise doğal devinimli bir mağara olması. İçerisinde sürekli temizlenen soğuk bir su mevcut. Soğuk suya ben girerim diyenler için güzel bir etkinlik. Hafta sonu uyarısı burası için de geçerli.

ADALAND

Adalan, Avrupanın en büyük aquaparklarından biri olup, Kuşadası merkeze gelirken Selçuk yolu üzerinde bulunuyor. Bölgeye gelenlerin en sevdiği yer de burası. İçerisindeki eğlenceli aktiviteler ile Kuşadası hatıralarında baş köşeye oturabiliyor.

Giriş ücretleri ise ;

0 - 3 yaş ücretsiz

4 - 9 yaş 60 TL

10 yaş ve üzeri 80 TL

Fiyatlara neler dahil ve daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

KUŞADASINDA KONAKLAMA

Kuşadası ülkemizde Bodrum, Alanya, Çeşme gibi en popüler turizm merkezlerinden biri. Bu yüzden yüzlerce otel, pansiyon, apart, villa kiralama gibi imkanlara sahip. Otel fiyatlarının ortalaması ise gecelik 200-300 lira arasında bulunuyor. Yüksek sezon ortalaması tabi bu. Eylül sonrası ve Mayıs'ta daha uygun oteller de bulabilirsiniz. Otel fiyatlarında ise üst sınır yok desek yeridir.

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMLAR VE İMKANLAR

Şehir içinde tüm turistler, genel olarak dolmuş tercih etmekte. Dolmuş hatları tıpkı Bodrum'daki gibi gayet geniş ve kullanışlı. İstediğiniz her yere kolayca ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Kuşadası'ndan Selçuk, Şirince Efes gezisi de yapmak isterseniz yine kolayca tek hat dolmuşlara binebilirsiniz. Genel bölge gezisi için tur programlarını da araştırabilirsiniz.

Şehir merkezinde bir çok acenta ile yapabileceğiniz etkinlikler mevcut. Bunlardan en popüleri, Ege'nin en güzel koylarını keşfe çıkabileceğiniz tekne turları. Tekne turu dışında ATV ve jeep ile safari yapabilirsiniz veya dalış turlarına katılabilirsiniz. Tekne turu fiyatları 30-40 lira civarı olup, tüm gün devam etmekte, öğle yemeği de dahil. Diğer aktiviteler için ise fiyatlar değişmekte. Eğer özel ilginiz var ise bir çok otelde su sporları da mevcut.

KUŞADASINA ULAŞIM

Kara Yolu

Kuşadası'na tüm şehirlerden kalkan otobüsler mevcut. Otobüs bilet fiyatları 90 liradan başlıyor. İstanbul'dan Kuşadası yaklaşık olarak 8 saat, Ankara'dan ise 9 saat sürmekte.

Hava Yolu

Hava yolu ulaşımı ile gelmek isteyenler, İzmir Adnan Menderes Havalimanından kalkan Havaş araçları ile 27 TL ödeyerek Kuşadası'na varabilirler. Havaş ile ulaşım yaklaşık 90 dakika sürmekte olup, servis saatleri değişmektedir. İzmir'e uçuşlar 100 lira ile 250 lira arası değişmekte olup, ortalama her yere 1 saat uçuş mesafesindedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber