Kamuda taşınmaz izinleriyle ilgili yetki devri yapıldı

Cumhurbaşkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanan genelgeye göre taşınmaz izinleri ile ilgili işlemler artık kurumlar tarafından yürütülecek.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Eylül 2018 18:43, Son Güncelleme : 17 Eylül 2018 18:49
Kamuda taşınmaz izinleriyle ilgili yetki devri yapıldı

Hatırlanacağı üzere, 06 Ağustos 2018 tarihli haberimizde; kamuda bazı işlerle ilgili gereksiz şekilde onay işleminin maalesef Başbakanlık tarafından verildiğini, Başbakanlığın kaldırılması ile birlikte işlemlerde aksamaların meydana geldiğini ve bu sebeple Cumhurbaşkanlığı tarafından acil genelge çıkartılması gerektiğine dikkat çekmiştik.

Bu kapsamda; 11 Eylül 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 2018/8 sayılı Genelge ile kamu kurumlarının taşınmazları ile ilgili satış, irtifak, takas, tahsis, devir ve benzeri işlemler artık tümüyle bakanlıklar ile bağlı, ilgili ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşlarında BAKAN YARDIMCISI, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında (ÜNİVERSİTELERDE REKTÖR) ise üst yönetici başkanlığında oluşturulan komisyonlar marifetiyle yürütülecektir.

Yapılan işlemlerle ilgili periyodik olarak sadece Cumhurbaşkanlığına bilgi verilecek olup, yıllardır gereksiz yere süreci uzatan bu bürokratik işlemde sonunda uygulamadan kaldırılmış oldu.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber