Rahip Brunson adliyede

FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen, tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson, yargılandığı davanın duruşması için evinden alınarak adliyeye götürüldü

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Ekim 2018 08:40, Son Güncelleme : 12 Ekim 2018 09:18
Rahip Brunson adliyede

Türkiye ile ABD arasında siyasi krize neden olan ABD'li Rahip Brunson 4'üncü kez hakim karşısına çıkacak. Daha önce tutuklan Brunson, sağlık gerekçeleri nedeniyle mahkemece ev hapsi kararı verilerek tahliye edilmişti. Uzun zamandır merak edilen "Rahip Brunson serbest kaldı mı?" "Brunson'un tutukluluğu devam mı edecek" sorularını bugün yanıt bulacak.

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen, tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson yargılanmak üzere Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne götürüldü.

Evden çıkartılırken yoğun güvenlik önlemi alındı

İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Brunson evinden çıktığı sırada yoğun güvenlik önlemi aldı.

Emniyet güçleri eşliğinde Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne götürülen Brunson'un yargılandığı davanın duruşması bu yerleşkede yapılacak.

4. kez hakim karşında

İzmir'de tutuklanan ve ABD Başkanı Trump tarafından Türkiye-ABD ilişkilerinin gerilmesinde esas özne olarak kullanılan Rahip Andrew Brunson bugün 4'üncü kez hakim karşısına çıkacak.

Trump yönetimi tarafından Türkiye-ABD ilişkileri üzerinde bir baskı aracı olarak kullanılan Brunson davasının dolar kurunun yükselmesinde dahi etkisi olduğunu öne sürülüyordu.

Rahip Brunson bugün serbest kalacak mı?

Tutukluluğu 'sağlık sorunları' gerekçe gösterilerek geçen 25 Temmuz'da ev hapsine çevrilen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'un duruşması Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda yapılacak.

Brunson'un avukatı Avukat İsmail Cem Halavurt, müvekkilinin ev hapsi kararının kaldırılmasını beklediklerini ifade etti.

Ne olmuştu?

Brunson'ın FETÖ'nün üst düzey mensupları ile kod isimlerini bilerek görüştüğü, bu kapsamda örgütün sözde eski Ege Bölgesi imamı firari Bekir Baz ve yardımcısı Murat Safa ile 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasından yargılanan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç ile görüşmeler yaparak strateji belirlediği iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber