Halen yüksek lisans başvurusunu şahsen alan üniversiteler var

Günümüz teknolojisinde basit yazılımsal süreçlerle yapılabilecek online başvuru modülleri varken halen adaylardan şahsen müracaat ve belge teslim etmesini isteyen üniversiteler var!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Temmuz 2019 14:00, Son Güncelleme : 12 Temmuz 2019 14:52
Halen yüksek lisans başvurusunu şahsen alan üniversiteler var

Teknolojinin geldiği noktada gerek günlük hayatımızda gerekse kamusal yaşamda her işlem yazılım altyapısı ile kolaylıkla yönetilebilmektedir.

Bu çerçevede, çoğu kamu kurumu özellikle ülke geneline açtığı bir personel veya öğrenci alımında başvuruları elektronik platformlar üzerinden almakta, teknolojik altyapısı olmayan kurumlar ise en azından posta yolu ile başvuruya imkan tanımaktadır.

Ancak, nedeni bilinmez bir şekilde bazı üniversiteler halen yüksek lisans ve doktora öğrenci başvurularını şahsen alarak adayların hem zaman hem de maddi kayıplarına neden olmaktadır. Aşağıda yer alan üniversitelere başvuracak adaylar öncelikle başvuru, daha sonra sınav ve kazanmaları halinde ise kayıt için toplam üç kez git gel yapmak durumunda kalacaktır. Bu durum haliyle başvuru sayısını azaltarak üniversitelerin de aleyhine bir duruma sebep olmaktadır.

Bu bakımdan, e-devletle başlayan kamuda dijital dönüşüm süreçlerinin son sürat devam ettiği bu günlerde halen şahsen başvuru yapmayı insanlara diretmenin akla mantığa yatan bir yanı bulunmamakta olup, aşağıda sıraladığımız üniversitelerin bu yanlış uygulamalarından bir an evvel vazgeçmelerini tavsiye ediyoruz.

Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü lisansüstü öğrenci alım ilanı için TIKLAYINIZ. (Müracaatlar şahsen veya noter vekili ile yapılmaktadır.)

Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü lisansüstü öğrenci alım ilanı için TIKLAYINIZ. (Adayların ön başvuru sonrası belgelerini kendilerinin teslim etmeleri zorunlu tutulmuş. Ayrıca posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmemektedir.)

Munzur Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü lisansüstü öğrenci alım ilanı için TIKLAYINIZ. (Adaylar istenilen belgelerin asılları ile birlikte başvuru yapmak zorundalar.)

Munzur Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü lisansüstü öğrenci alım ilanı için TIKLAYINIZ. (Adaylar istenilen belgelerin asılları ile birlikte başvuru yapmak zorundalar.)

Fırat Üniversitesi lisansüstü öğrenci alımı için TIKLAYINIZ. (Başvurular öncelikle elektronik ortamda alınmaktadır. Ancak, başvuruda istenen belgeler daha sonra şahsen veya vekaletli dilekçe ile enstitülere teslim edilmesi istenmektedir.)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber