Kaymakam'a keçili protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2007 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Seferihisar ilçesinde bir çift, zeytinliklerine giren ve şikayetçi oldukları keçi sürüsünü Seferihisar Kaymakamlığının önüne bıraktı.

Turabiye Mahallesi Kömürlük mevkisinde 5 bin zeytin ağacının bulunduğu arazilerine giren keçilerden şikayetçi olan, şikayetleri sonucu bir işlem yapılmadığını iddia eden Asuman ve İsmail Irmak çifti, 50 keçiyi 2 kilometre yürüterek, Kaymakamlık binasının önüne bıraktı.

Asuman ve İsmail Irmak çifti, burada gazetecilere yaptıkları açıklamada, keçilerin daha önce de birkaç defa zeytinlik arazilerine girdiğini, ağaçların dallarını yiyerek büyük zarar verdiğini söylediler.

Keçilerin alınması için Seferihisar Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanlığını arayıp şikayette bulunduklarını anlatan Irmak çifti, şunları kaydetti:

''Şikayetimize rağmen, hiçbir müdahale yapılmadı. Biz de keçileri dağlık araziden sürü halinde toplayıp ilçe sokaklarında şaşkın bakışların arasında Seferihisar Hükümet Konağı önüne getirdik. Keçiler burada da ağaçları kemirdi, dalları yediler. Çiftçi Malları Koruma Derneğini aradık, gelip keçileri almadılar. Biz de kendi işimizi kendimiz halletmeye karar verdik. Şimdi keçileri Kaymakamlığın önüne bırakıyoruz, Kaymakam Bey keçileri Çiftçi Mallarını Koruma Derneğine bıraksın.''

-KAYMAKAM SORUNU ÇÖZDÜ-

Haftalık asayiş toplantısında bulunan Seferihisar Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, olayı fark edip şikayetçi çifti görüşmek için odasına çağırdı. Çiftçi Mallarını Koruma Derneği Başkanlığını arayan Güldibi, görevli bekçilerin gelerek keçileri teslim almasını sağladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber