Serpil öğretmenin katil zanlıları yeniden Hakim karşısında

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümraniye'de kaçırılarak tecavüze uğrayan anaokulu öğretmeni Serpil Yeşilyurt'u öldürdükleri, anne Hanım Yeşilyurt'u da yaraladıkları iddiasıyla 36 yıl hüküm giyen 4 kişinin Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin bozma kararının ardından yeniden yargılanmasına başlandı. Yapılan ilk duruşmada sanıklar hakkında daha önce verilen karara hükmedildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada "Rahşan Affı" olarak bilinen kanun kapsamında infazlarını tamamlayarak tahliye olan İsmail Çolak, İsmail Ayvacıoğlu, Serdar Kaçmaz ve Savaş Tüblek hazır bulunmazken avukatları katıldı. Sanıklar hakkında yeni Türk Ceza Kanunu'ndaki (TCK) lehe hükümlerin uygulanması için yapılan uyarlama davasında avukatları olmadan davanın karar verilmesi nedeniyle Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından Şubat 2007'de karar bozulmuştu. Ardından yeniden görülen duruşmada,

mahkeme heyeti sanıklar hakkında verilen cezanın kesinleştiğini ifade etti. Mahkeme heyeti, 5237 sayılı TCK'da atılı suçlarla ilgili lehlerine hükümlerin olmadığı, bu nedenle sanıklar hakkında daha önce verilen kararın lehe olması nedeniyle yeniden hüküm kurulmamasına karar verdi.

İstanbul 2 No'lu DGM'de yapılan yargılamanın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanıkları ''canice bir his içerisinde adam öldürmek'' suçundan önce idam cezasına çarptırmış, ancak sanıkların yaşlarının suç tarihinde küçük olmasını göz önüne alarak bu cezayı, 21 yıl ağır hapis cezasına çevirmişti. Mahkeme heyeti, "zorla alıkoymak", "ırza geçmek" ve "gasp" suçlarından da sanıkların suça katılımlarına göre yasal indirim ve artırım maddelerini uygulamış, İsmail Ayvacıoğlu ve Savaş Tüblek'i 54'er yıl

8'er ay, Serdar Kaçmaz'ı 57 yıl 8 ay, İsmail Çolak'ı da 40 yıl 8 ay ağır hapis cezasına mahkum etmişti.

Mahkeme heyeti, İsmail Ayvacıoğlu ile Savaş Tüblek'in, toplam 75 yıl 8'er ay, Serdar Kaçmaz'ın 78 yıl 8 ay ve İsmail Çolak'ın da 61 yıl 8 ay ağır hapis cezasına çarptırıldığını kaydederek, aynı türden hürriyeti bağlayıcı cezaların toplamının 36 yılı geçemeyeceğini ve bu nedenle sanıkların cezalarının infazının 36 yıl üzerinden yapılacağını belirtmişti.

Hükümlüler, 5237 sayılı TCK'nın yürürlüğe girmesinin ardından yeniden yargılanmış, ancak yeni TCK'da lehe düzenleme bulunmadığı gerekçesiyle eski infazlarının uygulanmasına karar verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber