Başvuru İmkanı Bulamayan Öğretmen Adayları Ne Yapmalı?

Sözleşmeli öğretmenlik atamalarına başvurular bugün sona eriyor. Ancak, kamu kurumlarında memur olarak çalışanlar ile daha önce memur olarak çalışanların başvurusu hala kabul edilmemektedir. Başvurusu kabul edilmeyen adaylar için yapılabilecek tek şey kalmıştır: Dava açmak... Bu yazıda dava açmak isteyen adaylara bazı önerilerde bulunacağız. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Aralık 2007 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DAVA MASRAFI NE KADARDIR?

Öncelikle olayın mali boyutunu açıklamak istiyoruz. Dava, Danıştay'da açılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı, açılacak davaya karşı savunmasını bir avukat aracılığıyla yapmayacağından, dava kaybedilse dahi, toplam masraf sadece 100 YTL civarı olacaktır.

DAVA İÇERİĞİ

Danıştay'da açılacak davada 2007 / 86 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü genelgesinin yürütülmesinin durdurulması ve KPSS puanı dikkate alınarak bilgisayar ortamındaki yerleştirme işlemlerine katılmasının sağlanması ve yerleşmesinin mümkünlüğü halinde atamasının yapılması istenecektir.

Dava dilekçesinde genelgenin son fıkrasında yer alan "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında hâlen aday ya da asıl Devlet memuru olarak görev yapmakta olanlar ile öğretmenlik dâhil Devlet memuru iken adaylık döneminde ya da adaylığı kaldırıldıktan sonra ayrılmış olanların başvuruları kabul edilmeyecektir. " hüküm gereğince, elektronik ortamdan alınan başvurulara müracaat imkanı dahi elde edilemeyeceği belirtilecektir.

DAVA SÜRECİ NASIL DEVAM EDECEKTİR?

Dava dilekçesi sonrasında Danıştay, MEB'den savunma isteyecektir. Savunmanın bir ay içinde verilmesi gerekmektedir. Gelen savunma sonrasında karar verilecektir.

HERKES DAVA AÇMALI MI?

Atanma imkanı isteyen her öğretmen adayının ayrı ayrı dava açması gerekmektedir.

DAVA KAZANILABİLİR Mİ?

4/B'li statüsüne yapılacak öğretmen atamaları için bu yönde getirilen bir başvuru sınırlamasının hukuki bir dayanağı bulunmamaktadır. Bu nedenle açılacak bir davanın kazanılma ihtimalini yüksek görmekteyiz.

DAVA AÇACAK ADAYLARIN KPSS PUANLARI ÖNEMLİ MİDİR?

Evet, dava açmak isteyen KPSS adaylarının puanı önemlidir. Branşlar için belirlenen KPSS taban puanlarından yüksek puan alan adayların dava açması gerekmektedir. Taban puanlardan düşük alan adayların açacağı dava kaybedilecektir.

DAVA KAZANILIRSA NE OLUR?

Yukarıda belirtildiği üzere, davada sadece genelgenin yürürlüğünün durdurulması istenilmemektedir. Ayrıca, adayın KPSS puanı dikkate alınarak yerleştirme işlemlerine katılımının sağlanması ve yerleştirmenin yeniden yapılması istenilmektedir. Bu yönde bir karar çıkması halinde, başvuru imkanı açılacak diğer adaylarla birlikte yerleştirmenin yenilenmesi gerekecektir. Burada en önemli nokta bu istemin mahkeme heyetince ne derece kabul göreceğidir. Danıştay'ın daha önceki kararlarına bakıldığında, MEB'in yaptığı yanlışın yanına kar kalmayacağı bir karar çıkmasının yüksek bir ihtimal olduğunu düşünüyoruz.

ÖRNEK DAVA DİLEKÇELERİ

Örnek dava dilekçeleri http://www.memurlar.net/kategori/226/ adresine bakılabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber