ODTÜ'de işçiler, memurlara amir olarak atanamayacak

Kamu Denetçiliği kurumu, ODTÜ'de işçilerin memurlara amir olarak atanması yönündeki uygulamanın hukuki olmadığına karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Haziran 2021 00:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
ODTÜ'de işçiler, memurlara amir olarak atanamayacak

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Isı Su İşletme Müdürlüğünde görev yapan memurlar, görevde bulundukları müdürlükte işçi olarak görev yapan personelin kendilerine amir olarak atandığını, bu durumun yasal olmadığını, mobbinge uğradıklarını, çalışma barışının zedelendiğini ifade ederek, durumun yasalara göre düzeltilmesini talep etmiş ancak bu talepleri reddedilmiştir.

Eğitim Hak Sen Rektörlüğe başvurarak, bu şekilde yapılan görevlendirmelerin mevzuat hükümlerine göre yürütülmesini talep etmiştir.

Ancak, Orta Doğu Üniversitesi Rektörlüğü, 2547 sayılı YÖK Kanunun 13/b maddesinin 4. ve 5. fıkralarına, işçi personelle yapılan ve 01.04.2019-31.03.2021 yıllarını kapsayan TİS'in 30.maddesi b fıkrasına da atıf yaparak rektör oluru ile işçi personelin müdür, şef vb. görevlere atanarak amir görevi verildiği belirtmiştir.

Eğitim Hak Sen bu red cevabı üzerine konuyu Kamu Denetçiliği Kurumuna taşımıştır.

Kamu Denetçiliği Kurumu başvuruyu kabul ederek verdiği kararda "Devlet memuru ve işçi personelin aynı anda görev yaptığı birimlere 657 sayılı Kanun kapsamında görevlendirilme yapılması ve birim sorumluluğu görevinin öncelikle teknisyen unvanlı Devlet memurlarına verilmesi, teknisyen unvanlı Devlet memurları içerisinde birim sorumluluğu görevini yürütmekte istekli personel bulunmazsa Toplu İş Sözleşmesi'nin 30 uncu maddesinin (b) fıkrası hükmü kapsamında birim sorumluluğu görevinin işçi kadrosunda görev yapan personele verilmesi yönünde ODTÜ Rektörlüğüne tavsiyede bulunulmasına..ODTÜ rektörlüğünce bu karar üzerine tesis edilecek işlemin otuz gün içinde Kurumumuza bildirilmesinin zorunlu olduğuna Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi'nce karar verildi" denmiştir.

Karar için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber