Memur Olmak İsteyen Özürlüler Torpil Aramalı mı?

Memur olarak istihdamı öngören özürlü ilanları yılda 3 kez Devlet Personel Başkanlığınca yayımlanmaktadır. 2008 yılının Nisan döneminin ilanı geçtiğimiz hafta yayımlandı. Başvuruda bulunmak isteyen adayların ilanı yayımlayan kamu kurumlarına süresi içinde başvurmaları gerekmektedir. Daha bugünden torpil peşine düşen, bu konuda soru soran ziyaretçilerimze yönelik bir kaç açıklamada bulunmak istiyoruz. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Nisan 2008 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YAŞ SINIR YOK

2006 yılında Başbakanlık tarafından yayımlanan genelgeye göre özürlü ilanlarında üst yaş sınırı konulamamaktadır. Bu nedenle ilanı yayımlanan 18 kamu kurumu da üst yaş sınırı getirmemiştir.

KPSS'YE GEREK YOK

İlanda yer alan kamu kurumlarının özürlü kadrolarına başvurabilmek için KPSS'ye girmiş olmak gerekmemektedir. Kamu kurumlarının yapacağı sınavdan başarılı olmak yeterlidir.

SÖZLÜ SINAV YOK SADECE ÇOKTAN SEÇMELİ SINAV UYGULANIYOR

Torpil peşinde koşmak isteyen adaylara bir kaç hatırlatmada bulunmak istiyoruz. Özürlü sınavlarında sadece çoktan seçmeli bir test uygulanmaktadır. Bunun sonrasında ayrıca bir sözlü sınav uygulanmamaktadır. Özürlü memur olmak isteyenlerin sadece bu çoktan seçmeli testi geçmeleri yeterlidir. Bu husus "Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Genel Yönetmeliğin" 14. maddesinde düzenlenmiştir. Bu yönetmelik bakanlar kurulu kararı ile yürürlüğe konulmuştur.

Özellikle bakanlıklar ve genel müdürlüklerin yapacağı sınavlarda, çoktan seçmeli testin sorularının önceden adaylara sızdırılması gibi bir durumun olacağına inanmakla birlikte aynı inancı belediye ve rektörlükler tarafından düzenlenecek sınavlarda taşımamaktayız. Geçmiş sınav deneyimleri, bu tür küçük teşkilatlarda, herşeyin olabileceğini göstermektedir.

SINAV KONULARI NELERDİR?

Çoktan seçmeli testin sınav konuları şu şekildedir:

a) Atatürk İlkeleri ve Türk İnkılap Tarihi,
b) Temel yurttaşlık bilgisi,
c) Türkiye coğrafyası,
d) Türkçe,
e) Matematik,
f) Görevlerin özelliğine göre mesleki bilgiler.

Özür grupları itibarıyla, ilkokul veya ilköğretim (ortaokul) mezunlarına (a) ila (e), lise veya lise dengi meslekî veya teknik okul ile yüksek öğrenim görmüş olanlara (a) ila (f) bentlerinde yer alan konuları kapsayacak, müracaat edenlerin girecekleri sınıf ve kadro için aranan bilgi, yetenek ve becerilerini ölçecek şekilde, ayrıca işitme ve/veya dil ve konuşma ile zihinsel özürlüler için öğrenme ve algılama düzeyleri ile dil gelişimleri ve sözel iletişim güçlükleri esas alınmak suretiyle sorular ayrı ayrı hazırlanır.

İlkokul veya ilköğretim (ortaokul) okulları ile ortaöğretim mezunları için, Milli Eğitim Bakanlığı müfredat programındaki kitaplar; yüksek öğrenim mezunları için ise yüksek öğretim kurumlarında okutulan ders kitapları esas alınarak sorular hazırlanır.

ADAYLAR NEREYE, NASIL BAŞVURMALI?

18 kamu kurumunun ilanı yayımlanmıştır. İstekli olanların öncelikle ilanı yayımlayan kamu kurumlarının web sitelerine bakarak, oradaki açıklamaları okumaları gerekmektedir. Alım yapacak olan kamu kurumlarının neredeyse büyük bir kısmı web sitesine açıklama koymuştur.

Müracaatlar sırasında ilgilinin beyanı esas alınarak, ?İş Talep Formu? ve son üç ay içerisinde çekilmiş bir adet orijinal vesikalık fotoğraf ile sağlık kurulu raporunun fotokopisi dışında başka hiç bir belge istenilmeyecektir. (Bu husus yönetmelik hükmüdür-Madde 11)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber