Cumhurbaşkanı Gül ve eşine hakaret dolu sözler

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Haziran 2008 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Barosu'nun ikincisini düzenlediği Cumhuriyet Hukuku Paneli'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül'e hakaret içeren sözler sarf edildi.

İstanbul Barosu Meclis Başkan Vekili Avukat Nizar Özkaya, "Çankaya'ya Arap bedevi kılıklı bir eşle birlikte bir adam çıktı ve Çankaya'yı ele geçirdi." şeklinde ağır hakaretler savurdu. Salonda bulunan dinleyiciler ve konuşmacılar ise yapılan hakaretlere tepkisiz kaldı.

Ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın "Devrimler travma yarattı." sözleri, panele katılanlar tarafından da yanlış anlaşılarak saptırılmaya çalışıldı. Fırat'ın sözlerini eleştiren Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç, cumhuriyetin yarattığı travmanın laiklik karşıtı kişiler üzerinde olduğunu söyledi. Çekiç ardından, "Devrimler yobazlar üzerinde travma etkisi yapar." ifadelerini kullandı. Eleştirdiği olayla, panelde anlattığı konu arasında çelişkiye düşen Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç, dünyadaki laiklik sürecinin nasıl ortaya çıktığından bahsederken, bu aşamanın 300 yıldan fazla sürdüğünü belirtti.

İstanbul Barosu'nun Cumhuriyet Hukuku Paneli'nde cumhurbaşkanı ve eşine ağza alınmayacak sözler sarf edildi. Panele konuşmacı olarak Maltepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç, Anayasa Hukukçusu Prof Dr. Mümtaz Soysal ve yazar Cengiz Özakıncı katıldı. Programın soru bölümünde cumhurbaşkanı ve eşine hakaretler savruldu. Salonda bulunan İstanbul Barosu Meclis Başkan Vekili Özkaya söz aldığı sırada Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek makamında bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ve eşine, "Biliyorsunuz Çankaya kuşatıldı. Çankaya'ya Arap bedevi kılıklı bir eşle birlikte bir adam çıktı ve Çankaya'yı ele geçirdi." şeklinde konuştu.

Dünyada, Türk Tarihi'nde ve anayasalarda laikliğin konuşulduğu panelde daha çok Dengir Mir Mehmet Fırat'ın sözleri tartışıldı. Fırat'ın söylediklerini yanlış yorumlayan konuşmacılar, travmanın laiklik karşıtı kişiler üzerinde olduğunu savundu. Cumhuriyetin laiklik üzerine oturmasından dolayı travma oluşturduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç, "Bugün hâlâ o travma devam ediyor. Ama biz bundan gocunmuyoruz ve bunu yadırgamıyoruz. Devrimler yobazlar üzerinde travma etkisi yapar." iddiasında bulundu. Bu tepkisinin ardından Çekiç, dünyadaki laiklik sürecini anlatırken devletlerin gelişmesinden rönesansa ve reform hareketlerine kadar laikliğin uzun bir yol haritasını çizdi. Bir taraftan Fırat'ın sözlerini yanlış bulan Çekiç, bir taraftan da laiklik sürecinin dünyada 300 yıllık bir aşamanın sonucunda oturduğunu söyledi.

Kamil Maman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber