Ana sınıfı kayıtları e kayıt kapsamında yapılmayacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Temmuz 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜM İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARININ DİKKATİNE

Milli Eğitim Müdürlüklerine,

1-Ortaöğretime Geçiş Sistemi, Sınıf Puanlarının (SP) hesaplanmasında kullanılacak olan okulun en büyük başarı puanlarının kontrol edilebilmesi için, Kurum İşlemleri/ Ders Notu Girişi ve Hızlı Ders Notu Girişi ekranlarındaki raporlar içine "Sınıflara Göre En Büyük Yıl Sonu Başarı Puanları (Aktif Eğitim Öğretim Yılı)" eklenmiştir. Kontrol edilerek varsa yanlışlıkların 08/07/2009 tarihine kadar düzeltilmesi gerekmektedir.

2-Yeni döneme geçiş işlemleri yapılacağından 09/07/2009?12/07/2009 tarihleri arasında ilköğretim okullarına e-Okul sistemi kapatılacaktır. 2008?2009 Öğretim Yılı II. Dönemi ile ilgili tüm değişikliklerin bu tarihe kadar tamamlanması gerekmektedir. SİSTEM KAPATILDIKTAN SONRA BU DÖNEMLE İLGİLİ İŞLEM YAPILAMAYACAĞINDAN TÜM OKUL MÜDÜRLÜKLERİNİN ÇALIŞMALARINI TAMAMLAMASI KONUSUNDA UYARILMASI GEREKMEKTEDİR. Ortaöğretim bölümü için geçiş işlemi daha sonra yapılacağından şimdilik ortaöğretim okullarına sistem kapatılmayacaktır.

3-e-Kayıt işlemleri kayıt bölgesi tamamlanmayan yerleşim birimleri için yeniden açılmıştı. Belirlenen yeni bölgelere göre daha önceden yerleştirilmiş çocuklar için yeniden yerleştirme yapılmamaktadır. Adresi değiştiği halde farklı bir okulda görülen çocuklar için aday kayıt ekranı 6 Temmuz 2009 da açılacaktır.

4-Anasınıfı kayıtları e-Kayıt kapsamında değildir. Anasınıfına kaydolacak çocuklar e-Okul' da aday kayıt bölümüne 6 Temmuz 2009 tarihinden itibaren eklenebilecektir.

5-Ortaöğretim okulları için e-Okul sisteminde diploma, alana geçiş, teknik liselere geçiş çalışmaları devam etmektedir. Bittiğinde ayrıca bilgi verilecektir.

Bilgilerinizi rica ederim.

İbrahim ÜZKURT
Şube Müdürü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber