Sincan Hakimi Kaçmaz, Yargıtay'a suç duyurusunda bulundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2009 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, hakkında soruşturma başlatan Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı ile soruşturmayı yürüten müfettişler hakkında, Yargıtay 1. Başkanlar Kurulu'na suç duyurusunda bulundu.

Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan, bürosunda düzenlediği basın toplantısında suç duyurusuyla ilgili bilgi verdi. Yürütülen soruşturma sırasında usule aykırı davranıldığını iddia eden Doğan, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı ile soruşturmayı yürüten müfettişler hakkında gereğinin yapılması için Yargıtay 1. Başkanlar Kurulu'na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın, Kaçmaz hakkında yaptığı basın açıklamasına cevap vereceğini söyleyen Doğan, Kaçmaz'ın adli ve disiplin suçu işlediğine dair herhangi bir yasal delil elde edilemediğini ileri sürdü. Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın yaptığı açıklamayla kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini iddia eden Doğan, Kaçmaz hakkında delil toplama işlemlerine de devam edildiğini belirtti.

Kaçmaz'ın telefonlarının görev suçları kapsamında dinlendiğinin Adalet Bakanlığı'nca açıklandığını ileri süren Doğan, konuşmaya ilişkin bir takım belgelerin basına servis edilmesini kabul etmenin mümkün olmadığını ifade etti. Suç duyurusunu Teftiş Kurulu Başkanlığı açıklamasından bir gün önce yaptıklarını dile getiren Doğan, "Yasal hakkımız olan bu suç duyurularımızın intikamı olarak böyle bir açıklama yapılarak soruşturmaya ilişkin bize dahi verilmeyen gizli belge ve bilgiler aynı zihniyete sahip bir kısım malum basına verildi. Bu süreç, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde son günlerde yaşanan bir takım yargılamalar ayrık olmak üzere hiçbir yargılamada yaşanmamıştır. Hatta Türk ve İslam hukuku sisteminde dahi bu tür bir yargılama örneği yoktur." diye konuştu.

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı ve 3 Eylül'de kurul tarafından yapılan basın açıklamasını kaleme alan görevliler hakkında da Yargıtay 1. Başkanlar Kurulu'na suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Doğan, bu kişilerin soruşturmanın gizliliğini ihlal, adil yargılamayı etkileme, kamu görevlisine hakaret, tehdit ve iftira suçlarını işlediklerini iddia etti. Bu suçları işleyen basın kuruluşları hakkında gereğinin yapılması için müracaatta bulunacaklarını anlatan Doğan, şöyle konuştu:

"Sayın Adalet Bakanı'ndan, soruşturmacı müfettişlerin değiştirilmemesi de dahil Teftiş Kurulu'nca müvekkilim hakkında yürütülen ve deyim yerindeyse içinden çıkılmaz hale getirilmek istenen bu soruşturmaya ilişkin raporlarını bir an önce tanzim ederek, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilmesini, kendi bakanlığı öncesinde oluşturulan Teftiş Kurulu yapılanması hakkında tedbirler almasını, Yargıtay 1. Başkanlar Kurulu'na yaptığımız şikayet ve yapacağımız şikayetlerle ilgili adaletin gerçekleşmesi ve yargının önünün açılması adına izin vermesini talep ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber