Bu okuldan mezun olanın işi hazır

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 25 Mart 2010 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Otomotiv ihracatçıları, sektörlerinin ara eleman ihtiyacı için inşa ettirdikleri teknik liseyi 2010-2011 ders yılında açacak.Sanayinin genelinde olduğu gibi otomotivde de yaşanan ara eleman sıkıntısını, sektör ihracatçıları kendi meslek liselerini kurarak aşacak. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (UOEİB), 24 milyon lira yatırımla, otomotiv alanında eğitim verecek ilk meslek lisesini; Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi'ni Bursa'da açıyor.

BU YIL AÇILACAK

Yapımına Eylül 2008'de başlanan okul, 2010- 2011 eğitim-öğretim döneminde ilk öğrencilerini almaya başlayacak. 720 öğrenci kapasitesine sahip olacak lisenin, otomotiv sektöründe nitelikli eleman açığını kapatmakta büyük öneme sahip olacağını söyleyen UOEİB Başkanı Ferit Sünneli, ?Tüm sektörlerde olduğu gibi bizim sektörde de nitelikli kadrolarolara ihtiyaç olduğunu hissettiğimiz için bu okulu açma gereği duyduk. Buna yan sanayicilerde destek veriyor? dedi. 4 yıllık okulun her sene 180 mezun vereceğini ifade eden Sünneli, şöyle devam etti:

YILDA 180 MEZUN

?Okulumuz, alanında ilk ve tek olduğu için buradan mezun olacak nitelikli gençlerimizin sektörde iş bulma sıkıntıları olmayacak. Okulu Milli Eğitim Bakanlığı'na devredeceğiz ama burada işimiz bitmiyor. Hem eğitimde hem işletme masraflarını karşılamaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin masrafları da birliğimiz tarafından karşılanacak. Milli Eğitim'le okulun ilk yılı İngilizce hazırlık olmak üzere 1+4 eğitim süresi için prensipte anlaştık.?

720 öğrenci kapasiteli

** Okulun toplam alanı 22 dönüm

** 720 öğrenci kapasitesi n 24 derslik var

** Fizik-Kimya-Biyoloji laboratuvarları n 6 atölye

** 300 kapasiteli pansiyon

** 720 kişilik spor salonu

AR-GE PERSONELi YETERSiZ

Sektörle ilgili de bilgi veren Sünneli, 2006'dan buyana dış ticaret fazlası verdiklerini, kriz yılı olmasına rağmen geçen yıl 3 milyar doların üzerinde ihracat fazlası verdiklerini söyledi. Sünneli, ?Ar-Ge harcamalarında hedefimiz 2013'te yüzde 2'ye ulaşmak. Ama bu oran ancak dünya ortalaması. Bugün bile yüzde 3-3.5'e ulaşan sanayicilerimiz bulunuyor? dedi. 71 milyonluk nüfusumuza rağmen sadece 63 bin Ar-Ge personeline sahip olduğumuzu vurgulayan Sünneli, Almanya'nın 489 bin ile 6.7 kat, Güney Kore'nin ise 238 bin ile 5.6 kat daha fazla mühendise sahip olduğuna işaret etti.

HABER: Gökhan KARA / BURSA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber