MEB'den, İlköğretimde mesleki çalışmalar yazısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ağustos 2010 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EK
Mesleki Çalışmaların Planlanmasında Yer Alması Gereken Konu Başlıkları Mesleki çalışmalar sırasında İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 98. maddesinde belirtilen konuların yanı sıra aşağıdaki konulara da yer verilecektir:

? Serbest Etkinlikler Dersi
Sınıf öğretmenleri tarafından ?serbest etkinlikler? dersi için çeşitli etkinlik örneklerinin hazırlanması ve zümre öğretmenler kurulu ile paylaşımı.

? İlköğretim Haftalık Ders Çizelgesi'ndeki Değişiklikler
Ders saatleri azalan Türkçe, hayat bilgisi (1?3. sınıflar); fen ve teknoloji (4 ve 5. sınıflar); T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük (8. sınıf); seçmeli yabancı dil, sanat ve spor etkinlikleri (6-8. sınıflar) dersleri ile ders saati artan beden eğitimi dersini okutacak öğretmenlerin 2010-2011 yılına ilişkin yıllık plan çalışmalarını hazırlarken derslerde ele alınacak kazanımlara ve etkinliklere ilişkin çalışmaları zümre öğretmenleriyle birlikte yapması.

? Okul-Veli İşbirliği
Eğitimin kalitesini artırmak için velilerin okula ve öğrencilerin eğitimine daha çok ilgi göstermesini sağlamak amacıyla gerekli tedbirlerin alınması.

? Ölçme Değerlendirme
Öğretim programlarındaki ölçme ve değerlendirme ile özellikle performans görevi ve projelere yönelik mevcut mevzuatın incelenmesi ve örnek performans görevi veya proje yönergesi ile değerlendirme ölçeğinin öğretmenler tarafından hazırlanması.

? DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi
DynEd uygulamaları için bilgisayar ve İngilizce öğretmenlerinin işbirliği yaparak okuldaki bilgisayarlarda sistem kurulumunu tamamlaması ve öğrencilerin mevcut durumlarının incelenerek uygulamanın 2010-2011 yılında daha etkin bir şekilde yapılması için gerekli önlemlerin alınması.

? Araştırma Konuları
Tüm branş ve sınıf öğretmenleri tarafından aşağıda belirtilen konulardan biri veya birkaçının seçilerek araştırma yapılması ve araştırma sonuçlarının öğretmenler kurulunda paylaşılması.
. Birleştirilmiş sınıf uygulamaları
. Eğitime erişim ve devamın izlenmesi
. İlköğretim Kurumları Standartları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber