KPSS'de Bir Defa Yerleşen Aday İkinci Kez Yerleşemeyecek

KPSS yönetmeliğinde bugün değişiklik yapılmıştır. Adaylar açısından iki önemli değişiklik bulunmaktadır. 1- Daha önce sitemizde bir çok defa gündeme getirilen ek yerleştirmelerdeki taban puan sınırı uygulaması kaldırılmıştır. 2- Yapılan yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadroya yerleştirilip ataması yapılanlar, daha sonraki personel alımları için, yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamayacaklar. Ayrıntılar için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mayıs 2005 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS yönetmeliğinde yapılan değişikliğin tam metni için tıklayın.

KPSS yönetmeliğinin eski hali için tıklayın.

YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN ANLAMI

1) İLANLAR EN ÇOK TİRAJ ALAN ÜÇ GAZETEYE FARKLI TARİHLERDE VERİLECEK

ESKİ MADDE: ÖSYM, KPSS'ye başvuru tarihini ve başvurunun ne şekilde ve nereye yapılacağını Resmi Gazete'de ve Türkiye genelinde yayınlanan en yüksek tirajlı ilk üç gazetede farklı tarihlerde ilan vermek suretiyle duyurur.

YENİ MADDE: Kamu kurum ve kuruluşlarının personel ihtiyacı göz önünde bulundurularak KPSS'nin yapılacağı tarihler, DPB ve ÖSYM tarafından birlikte belirlenir. ÖSYM, KPSS tarihi, başvuru tarihi ve başvurunun ne şekilde ve nereye yapılacağını Resmî Gazete'de ve Türkiye genelinde yayınlanan en yüksek tirajlı ilk üç gazetede farklı tarihlerde ilan vermek suretiyle duyurur.

2) YENİ SINAV AÇILMAZSA, SONUÇLAR GEÇERLİ OLMAYA DEVAM EDECEK

ESKİ MADDE: Kamu kurum ve kuruluşlarının personel ihtiyacı göz önünde bulundurularak KPSS'nin yapılacağı tarihler, DPB ve ÖSYM tarafından birlikte belirlenir ve sınavın yapılmasından en az 6 ay önce ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bildirilir.
KPSS sonuçları iki yıl süre ile geçerlidir.
Ancak bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.

YENİ MADDE: KPSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.


3) KAMU KURUMLARI RAHATLATILDI

ESKİ MADDE: İlgili kamu kurum ve kuruluşları, bu plan çerçevesinde acil ve zorunlu olarak yeni personel alınmasına ihtiyaç duymaları halinde, açıktan atama yapmayı planladıkları kadrolar için DPB ve ÖSYM tarafından ilan edilecek KPSS tarihinden 5 ay önce yürürlükteki mevzuat hükümleri çerçevesinde açıktan atama izinlerini almak zorundadırlar.

YENİ MADDE: İlgili kamu kurum ve kuruluşları, bu plan çerçevesinde acil ve zorunlu olarak yeni personel alınmasına ihtiyaç duymaları halinde, açıktan atama yapmayı planladıkları kadrolar için yürürlükteki mevzuat hükümleri çerçevesinde açıktan atama izinlerini almak zorundadırlar.


4) MEB'İN YETKİSİZ OLAN ÖĞRETMEN ATAMASINA HUKUKİ DAYANAK GETİRİLDİ

ESKİ MADDE: ÖSYM gerek gördüğü takdirde yerleştirme işlemlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Yönetimi Başkanlığı ile işbirliği yapar.

YENİ MADDE: Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak öğretmen atamalarına ilişkin yerleştirme işlemleri, bu Bakanlık tarafından, ÖSYM'ce yapılacak KPSS sonuçlarına göre yapılır. Gerek görüldüğünde tüm yerleştirme işlemlerinde ÖSYM ile Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü işbirliği yapar.

5) ACİL VE ZORUNLU HALLERDE ATAMA YAPMA KALKTI

KALDIRILAN FIKRA: Ancak, yerleştirme yapılmasından sonra kamu kurum ve kuruluşları açıktan atama izni alınmış boş kadrolarına, acil ve zorunlu hallerde gerekli nitelikleri taşıyan adaylar arasından personel yerleştirilmesi amacıyla, bu kadrolar ilan edilmeden yerleştirme yapılmasını ÖSYM'den talep edebilirler. Bu durumda ÖSYM en yüksek puan almış adaydan başlayarak yerleştirme yapar.


6) EK YERLEŞTİRMELERDEKİ TABAN PUAN SINIRI KALDIRILDI

ESKİ FIKRA: Kamu kurum ve kuruluşları, yerleştirme yapılamaması veya adayların atanmak için başvurmamaları nedeniyle boş kalan kadrolarına yeniden yerleştirme yapılmasını isteyebilir.

YENİ FIKRA: Kamu kurum ve kuruluşları, genel yerleştirme sonucu boş kalan kadrolarına ya da yerleştirme yapılmasından sonra ortaya çıkan acil ve zorunlu hallerde açıktan atama izni alınmış boş kadrolarına yerleştirme yapılmasını isteyebilirler.

KALDIRILAN FIKRA: Ek yerleştirmede bir kadroya, genel yerleştirme sırasında o kadro için oluşan en küçük KPSS puanının altındaki bir puanla yerleştirme yapılamaz.


7) BİR YERLEŞEN BİR DAHA YERLEŞEMEYECEK

YENİ MADDELER

Ek Madde 1 ? Bu Yönetmeliğin 20 nci maddesinde yer alan süreleri ÖSYM ile birlikte yeniden belirlemeye DPB yetkilidir.

Ek Madde 2 ? Yapılan yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadroya yerleştirilip ataması yapılanlar, daha sonraki personel alımları için, yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber