Kimse Yok Mu gönüllüleri, yurdun dört bir yanından Mardin'e gönül köprüsü kurdu

Türkiye'nin dört bir yanından ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, Mardin'de 8 bin aile ile gönül köprüsü kurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2012 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin merkez, 9 ilçe ve köylerinde, fakir ailelere kurban eti ve çeşitli yardımlar dağıtan gönüllüler, bölge halkının gönlünü fethetti.

Mardin Köylerini Tanıtma Tarımsal Eğitim Yayım Danışmanlık ve Dayanışma Derneği (MARKÖYDER) Başkanı İbrahim Bilgiç, İstanbul'dan gelen gönüllüleri kendi köyünde ağırladıklarını söyledi. Bilgiç, "Türkiye'nin dört bir yanından gelen kardeşlerimiz, Mardin'de gönüş köprüsü kurdu. Onların buraya gelmelerinden büyük şeref duyduk. Birlik beraberliği pekiştirdi. Kesilen kurbanların kanı, inşallah akan kanın önüne geçip, kesilmesine vesile olur. Herkesin gönlünü fethettiler. Allah, onlardan razı olsun.? dedi.

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde Mardin'e gelen yaklaşık bin gönüllü, sabahın erken saatlerinden itibaren Mardin merkez ve 9 ilçede, yüzlerce köyde bölge halkı ile kardeşlik köprüsü kurdu. İstanbul'dan gelen iş adamları, Mardin merkeze bağlı 5 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Dara köyünde, maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 100 aileye kurban eti dağıttı.

İstanbul'dan getirdikleri hediyeleri de kardeş aileleri ile paylaşan gönüllüler, köyde adeta duygu seline kapıldı. Her gittikleri evde misafirperverlik ve kardeşlik duyguları ile karşılaşan Kimse Yok Mu gönülleri, karşılaştıkları manzara karşısında gözyaşlarına hakim olamadı.

İlk defa karşılarında Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerini gören köylüler, İstanbul'dan geldiklerini duyduklarında ise büyük sevinç yaşadı. Karşısında gönüllüleri gören; 66 yaşındaki, 19 çocuğu, 42 torunu bulunan Ayşe Çeçen, gönüllülere sarılarak kendilerine şeker ikram etti. Kendisini ziyarete gelen gönüllülere teşekkür eden Ayşe Çeçen, ?Hepimiz kardeşiz. Aramızda hiçbir fark yok. Sizler bizim için İstanbul'dan buraya kadar geldiniz. Eşlerinizi, çocuklarınızı bırakıp buraya geldiniz. Allah sizden razı olsun.? dedi.

"KURBANLARINIZ FİTNE ATEŞİNİ SÖNDÜRECEK"

Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşadıklarını belirten Dara köyü sakinlerinden Abdulaziz Çeçen ise bu topraklarda ortak paydaları bulunduğunu söyledi. Kürtlerle Türklerin birbiri ile evlendiğini ve aralarında kan bağı oluştuğuna dikkat çeken Çecen, ?Bin yıldır birlikte yaşıyoruz. 100 yıl önce birlikte savaştık. 11 tane akrabam Çanakkale'de şehit düştü. Giden geri dönmedi. Bu sülalede bir tek ben kaldım. Bu toprakları kirletmeyelim. Bugün dünyada Türkiye bir numara olacak. Ama dış mihraklar bırakmıyor. Bizi birbirimize kırdırıyorlar. Ama muvaffak olamayacaklar. Çünkü sizin gibi gönül erleri olduğu sürece bunu başaramayacaklar. Biz madem Müslümanız, bu ülkede yaşıyoruz. O zaman bu topraklara hainlik etmememiz gerekir.? şeklinde duygularını dile getirdi.

Köyde gördüğü manzara karşısında duygulanan, İstanbul'dan gelen iş adamı Murat Uzgaç da duygu yüklü olduğunu, bugüne kadar böyle hayırlı bir bayram yaşamadığını söyledi. Uzgaç, ?Bu hayır kervanının bir ferdi olmaktan büyük onur duyuyorum. Buraya gelip bu insanlarla kardeş olmayı herkese nasip olmaz.? diye konuştu. İlk defa böyle bir organizasyona katıldığını ifade eden iş adamı Osman Yıldız ise "Benim için çok farklı bir bayram oldu. İnşallah bir dahaki sene tekrar buraya geleceğim. Çok mutlu oldum.? diye ifade etti.

Organizasyona İstanbul'dan katıldığını belirten iş adamı Elvan İres de şunları belirtti: "Yıllardır buraya gelmek için çok dua ettim. Bugüne nasip oldu. Gördüm ki bölge halkı bize yabancı değil. Hepsi bizimle berberler. Ayrı gayrı bir şey görmedim. Bu insanlara sahip çıkmamız gerekir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber