Akdeniz Üniversitesi'nden önce hayata sonra işe nakil

Akdeniz Üniversitesi hastalarını tedavi ederek onlara hayat ve ameliyat sonrasında da iş imkanı sağlayarak yaşama tutunmalarını sağlıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Nisan 2013 07:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa KOZAK/ANTALYA

Organ nakilleri ile adını dünyaya duyuran Akdeniz Üniversitesi Hastanesi hastalara hayat verirken iş imkanı da sağlıyor... Türkiye'nin ilk yüz nakli ameliyatını olan Uğur Acar ile gündeme gelen 'nakilli hastalar ve yakınlarına iş imkanı'nın üniversitede aslında yıllardır uygulanan bir gelenek olduğu ortaya çıktı. Acar'ın evrak götürme rolünü üstlendiği üniversitede son olarak kadavradan rahim nakliyle hamile kalan Derya Sert'in eşi Mustafa Sert'e otoparkta iş veren üniversite bugüne kadar birçok hastasını ve yakınını istihdam etti. Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, nakilli hastaların üniversitede istihdam edilmesinin tedavi sürecinde çok yararlı olduğunu söyledi. İşte onların hikayesi:

EMEKLİ OLAN DA VAR

AKDENİZ Üniversitesi'nde istihdam edilen nakilli hastaların en eskisi ise Mehmet Şahan. Ankara'da 1979 yılında böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Şahan, üniversitede işe yerleştirilip emekli oldu.

ÜNİVERSİTENİN ikinci yüz nakli yapılan hastası Turan Çolak da Akdeniz Üniversitesi'nin talebi üzerine burada işe girip Antalya'ya yerleşme kararı aldı.

VELİ Kuşçu da böbrek nakli olduğu Akdeniz Üniversitesi'nde asansör görevlisi olarak iş yapıyor.

DÜNYANIN kadavradan ilk rahim nakli yapılıp embriyo transferiyle hamile kalan Derya Sert'in eşi Mustafa Sert otopark görevlisi olarak işe başladı. Sert, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde otopark görevlisi olarak çalışıyor.

2003'te kadavradan çıkan böbrekle sağlığına kavuşan Kuşçu, "Eğer işe yerleştirilmemiş olsaydım, belki de şimdiye kadar vefat etmiş olacaktım. Rutin kontrollerimi yaptıramazdım" dedi.

TAYİNİNİ İSTİYOR

İKİNCİ yüz nakli yapılan hasta Turan Çolak da İzmir'den tayinini Antalya'ya istedi. Üniversiteden teklif geldiğini belirten Çolak, İzmir'de kadrolu işi olduğu için tayinini istediğini belirtti.

ESKİ BİR UYGULAMA

REKTÖR Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, nakilli hastaların üniversitede istihdam edilmesinin çok yararlı olduğunu ve bu uygulamaya çok eskiden beri sürdürdüklerini söyledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da projenin üniversitenin kuruluşundan beri devam ettiğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber