Başına yıkılmadan sen yık ve yenile

UŞAK ilinin banka finansmanlı "Kentsel Dönüşüm" kredisini kullandırarak 21 Ocak 2013 tarihinde imzalanan faiz desteği protokolü kapsamında ilk binasını halka açık bir şekilde tören ile yıkımını gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2013 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başına yıkılmadan sen yık ve yenile

UŞAK ilinin banka finansmanlı "Kentsel Dönüşüm" kredisini kullandırarak 21 Ocak 2013 tarihinde imzalanan faiz desteği protokolü kapsamında ilk binasını halka açık bir şekilde tören ile yıkımını gerçekleştirdi.

Küçükçarşı mevkiinde gerçekleşen yıkım törenine Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Belediye Başkan yardımcısı Tuncay Yılmaz , Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Uçmaklı , Kentsel Dönüşüm ve alt yapı Şube Müdürü Kemal Caner Bayındır Bakanlık tan Lisanslı Tek Yap Yapı Denetim Ltd Şti .Şirket Müdürü; Ümit Alp,DenizBank Uşak Bulvar Şube Müdürü Cüneyt Özbağ ve vatandaşlar katıldı.

YENİ EVLERİN TESLİMİNE KADAR MÜŞTERİMİZİN YANINDAYIZ

Denizbank Uşak Bulvar Şube Müdürü Cüneyt ÖZBAĞ yıkım töreninde yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile 21 Ocak 2013 tarihinde imzalanan faiz desteği protokolü kapsamında onaylanan Uşak ilinin ilk banka finansmanlı "Kentsel Dönüşüm" kredilerini kullandırdığını bildirdi. Bu finansmanla Uşak il ve ilçelerinde kentsel dönüşüm startının verildiğini ve çalışmaların tüm Uşak ta yapılacak kentsel dönüşüm finansmanlarıyla devam edeceğini belirtti.

ÜMİT ALP; "BAŞINA YIKILMADAN SEN YIK VE YENİLE"

Tek Yap Yapı Denetim firması yetkilisi Ümit Alp'de yaptığı konuşmasında, "Ülkemizde yaklaşık 19 Milyon konut ve işyeri bulunmaktadır. Bu binaların devlet verilerine göre 14 milyonu başta deprem olmak üzere diğer afetlere dayanıklı değildir. Bugüne kadar yapılan hesaplamalara göre deprem ve diğer afetlerdeki can ve mal kaybı Türkiye Gayri Safi Milli Hasıla'sının % 2'sine eş değerdir. İnsanlar riskli binalarda yaşayacağına, daha güçlü ve afetlere dayanıklı yapılarda hayatlarını devam ettirmelidir. Devletimiz de bu konuda teşvikler vererek insanların daha sağlıklı bir alanda yaşamalarına yardımcı olmaktadır. Devletlerin temel görevlerinden en önemlisi insanlarının can, mal ve huzurlarının sağlanmasıdır. Bu açıdan Afet Riski Altındaki Yapılar Hakkında bir kanun çıkarılmış ve 6306 sayılı kanuna göre 'Riskli Bina Tespiti' yapılan ve raporlanan bu binaların yeniden yapılması halinde kanun ile riski tespit edilmiş bina sahiplerine bir takım mali destekler verilmektedir. Bunlar kira yardımı, kiracıya taşınma yardımı, yıkım kredisi, yapım kredisi ve inşaat ruhsatları ile ilgili harçlarda muafiyet, şeklinde düzenlenmiş mali desteklerdir. Sağlıklı binada yaşamak için bütün Uşak'ı binalarını test ettirmeye ve yetkililere başvurmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yıkımın gerçekleşmesiyle birlikte tören sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber