Araştırma Görevlisine Merkezi Sınav

İkinci torba kanun tasarısını dün yayımlamıştık. Bu torba kanun tasarısında 6245 sayılı Harcırah Kanununda yer alan düzenlemenin yanında önemli bir düzenleme daha yer almaktadır. Bu düzenleme öğretim üyesi dışında kalan öğretim elemanlarına ilişkindir. Buna göre yasa tasarısının kanunlaşması halinde; öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya naklen atanabilmek için ÖSYM tarafından yapılacak merkezi sınavdan başarılı olmak gerekecektir. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Haziran 2006 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulunca benimsenen ve 29 Mayıs'ta TBMM'ye sevk edilen yasa tasarısı ile 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye ek bir madde eklenmektedir.

Ek madde şu şekildedir:

"Merkezî sınav
EK MADDE 8-
Ekli cetvellerde yer alan; öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya naklen atanabilmek için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak merkezî sınavda başarılı olmak şarttır. Ancak, doktorasını tamamlamış bulunanlar için merkezi sınava katılmış olma şartı aranmaz. Bu sınavın yapılması ile sınavda başarılı olanların belirlenmesine ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Kurulunun görüşü ve Milli Eğitim Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenir."

Bu maddeye göre; Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent gibi öğretim üyeleri dışında kalan öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak naklen ve açıktan atamalarda ÖSYM tarafından yapılacak merkezî sınavda başarılı olmak şartı aranacaktır.

Doktora yapanlar istisna

Ancak, doktorasını tamamlamış bulunanlar için merkezi sınava katılmış olma şartı aranmaz.

Ayrıntılar BKK ile belirlenecek

Yasa tasarısının kanunlaşması halinde, sınavın yapılması ve sınavda başarılı olanların belirlenmesine ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Kurulunun görüşü ve Milli Eğitim Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber