Gelir uzmanları eyleme hazırlanıyor

Gelir Uzmanları (GUYADER-GUDER) Buro memursen ,Türk burosen , BASK, HAKSEN maliye şubelerinin de desteği ile 18 şubat çarşamba günü haksızlığa hayır adıyla bir basın açıklaması yaparak yeni eylem planlarını başlatma kararı aldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Şubat 2015 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gelir uzmanları eyleme hazırlanıyor

Eylem planları kapsamında yargı ,medya, siyaset ve cumhurbaşkanına ulaşmayı hedefleyen Dernekler aynı zamanda sendika üyesi olan üyelerinden idari görevlerde görevli bulunanların bu görevlerinden ayrılmalarını, çoğu merkez teşkilatında bulunan Sendika ve dernek üyelerinin geçici görevlerini sonlandırılması amacıyla idari müraacatta bulunmalarını isteyecek.Ayrica iş yavaşlatmada ve Maliyede bulunan diğer dernekler ile mağdur durumda bulunan diğer taşra uzmanları derneklerini de eyleme çağırmaya hazırlanıyor.

Yapılan açıklama şu şekilde:

666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerden (KHK) önce, aynı statüde ve konumda bulunulan uzmanlar ile vatandaşlarımıza ve mükelleflerimize ilk elden hizmet veren Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın merkez ve taşra birimlerinde görev yapan Gelir Uzmanları arasında büyük bir uçurum meydana getirilmiş, emsallerine nazaran çok daha düşük bir maaşla çalışmak zorunda bırakılmışlardır.

Gelir Uzmanlarının görev ve sorumlulukları, 666 sayılı KHK kapsamına alınan bazı kurumların uzmanlarından fazla iken, son düzenlemeyle ücretleri diğer kurumların Uzmanlarından daha düşük seviyede kalmıştır. Mesela vakıf uzmanı, gençlik spor uzmanı, kültür uzmanı gibi hazineye karşı maddi sorumluluğu bulunmayan bazı uzmanların maaşları 4.500 TL seviyelerine çıkartılırken, Milyon (Trilyon) TL üzerindeki vergi iade dosyalarını inceleyerek imza sorumluluğu bulunan ve devlete gelir sağlama görevini başta Vergi Kanunları olmak üzere diğer ilgili kanunlar çerçevesinde yerine getiren, hazineye karşı maddi sorumlulukları bulunan 20.000 Gelir Uzmanı bu haklardan mahrum bırakılmıştır.

Söz konusu 666 sayılı KHK ile diğer Bakanlıklar ve Kamu Kurumlarında görev yapan uzmanlarda merkez ve taşra ayırımına gidilmemişken, Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nda görev yapan uzmanlarda merkez ve taşra ayırımına gidilmiştir. 659 sayılı KHK ile kendi Bakanlığımız bünyesindeki Denetim birimlerinin birleştirilmesi sırasında Maliye Müfettişi, Hesap Uzmanı, Gelirler Kontrolörü ve Vergi Denetmeni arasında, merkezi denetim elemanı-taşra denetim elemanı ayırımı yapılmamışken; Gelir Uzmanları arasında merkez uzmanı-taşra uzmanı ayırımın yapılması bizlerin çalışma motivasyonunu ve dolayısıyla ailelerimizle birlikte 100.000 kişinin ekonomik hayatını olumsuz yönde etkilemektedir.

666 sayılı KHK ile Maliye Bakanlığı bünyesindeki uzmanlar arasında merkez ve taşra ayırımına gidilerek, taşra uzmanlarının kapsam dışında bırakılması, zaman içerisinde idarenin bütünlüğünün bozulmasına ve çalışma barışının yok olmasına sebep olacaktır. Eşit işe eşit ücret verilmeye çalışılırken, Gelir Uzmanları açısından Anayasadaki eşitlik ilkesine aykırı şekilde eşitsizlik oluşmasına rağmen, 2013 yılında 351 Milyar TL Vergi Geliri hedefine ulaşabilmek için yoğun bir şekilde çalışan 20.000 Gelir Uzmanı, 666 sayılı KHK'daki haksızlığın giderilmesini sabırla ve umutla beklemekteyiz.

Diğer Bakanlıkların Uzmanlarına verilen özel hizmet tazminatı ve 3600 ek gösterge rakamının Gelir Uzmanlarına da verilebilmesi için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 152. Maddesi'nde gerekli değişiklikler yapılmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber