Yüzde 100 elektrikle çalışan mikro araç

Karayolları Trafik Yönetmeliği değişti. Buna göre daha önce sadece A sınıfı (motosiklet) ehliyetle kullanılan Renault Twizy, artık B sınıfı ehliyet sahibi sürücüler tarafından da kullanılabilecek.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 20 Nisan 2015 19:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Yüzde 100 elektrikle çalışan mikro araç

Burcu Çetinkaya

Twizy, söz konusu yönetmelik kapsamında B1 sınıfı ehliyete sahip 16 yaşındaki sürücülerle de buluşacak. Renault Twizy, tasarımının yanı sıra sıfır karbondioksit salımlı, çevreci ve yüzde 100 elektrikli bir araç olma özelliğini taşıyor. Tek motor ve ekipman seviyesiyle pazara sunulan Twizy, bataryasıyla birlikte 13 bin 700 avrodan (yaklaşık 39 bin TL) başlayan fiyatla satılıyor. Aracın full donanımlı versiyonu ise 14 bin 400 avrodan sunuluyor. Büyük şehirlerdeki trafik problemine uygun çözüm olarak da öne çıkan Twizy, çok küçük alanlara dahi park edilebiliyor. Twizy'de sürücü ön hava yastığı ve dört noktalı ön emniyet kemerinin yanı sıra arka yolcu için de üç noktalı emniyet kemeriyle güvenliğe önem veriliyor. Sürücüler, aracın kişiselleştirme özelliğiyle kendine özgü bir Twizy oluşturabiliyor. 100 kilometrelik menzile sahip Renault Twizy, 3.5 saatten daha az sürede şarjını tamamlanabiliyor. Batarya, 220 voltluk herhangi bir topraklı elektrik prizinden dolduruluyor.

Mitsubishi L200 zirvede

2014 yılını Mitsubishi L200 ile "pick-up" segmentinin lideri olarak kapatan Temsa Motorlu Araçlar, yeni bir rekora daha imza attı. 2015 yılının ilk üç ayında Mitsubishi L200, bin 232 satış adedine ulaşarak yüzde 42.7 pazar payı ile liderliğini güçlendirdi. Otomotiv sektörü açısından oldukça hareketli geçen yılın ilk çeyreğinde pazar yüzde 50 oranında büyüme gösterirken; Mitsubishi L200'ün pazardan daha hızlı bir tempoya ulaşarak yüzde 80 büyüme yakalaması da dikkat çekti.

Kabin filtresiyle araca temiz hava sağlayın

Mevsimsel değişikliklerin yaşandığı bugünlerde artan kurum, polen ve kir parçacıklarına karşı Bosch kabin filtresi, ciddi ölçüde koruma sağlıyor. Seyir halindeyken araç, elektrik süpürgesi gibi kirleri topluyor. Filtrelerde yer alan aktif karbon ise kötü kokuları ve zararlı gazları emiyor. Bu sayede sıkışık trafikte veya tünellerde dahi temiz ve ferah hava sağlanıyor. Uzmanlara göre kabin filtreleri her 15.000 km'de veya en geç bir yılda bir defa mutlaka değiştirilmeli. Alerjisi veya astım rahatsızlığı olan kişiler için de filtre kullanımı çözüm üretiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber