Milli Prodüktivite Merkezi Personel Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 24 Ağustos 2006 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 31/12/2002 tarihli ve 24980 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Milli Prodüktivite Merkezi Personel Yönetmeliği'nin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 10 ? Merkezde görevlendirilecek personelden C sınıfı ile D sınıfının bütün derecelerindeki görevlere alınacaklar Genel Sekreterin önerisi ve Yönetim Kurulu Başkanının onayı ile; diğer görevlere alınacaklar ise Genel Sekreterin önerisi ve Yönetim Kurulu Kararı ile alınırlar."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"a) Sözleşmelerinde yazılı sürenin sonunda yenilenmeyeceğinin veya uzatılmayacağının bildirilmesiyle. Bu durumda Merkez Genel Sekreterliği sözleşmelerin ilgili maddesinde belirtilen süre içinde bildirimde bulunmak zorundadır. Bu şekilde işten ayrılan görevliye işbu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde tazminatı ödenir."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 69 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 69 ? Görevlilere, MPM de geçen her hizmet yılının tamamlanmasından sonra bir ay ücretli izin verilir. Ancak, diğer hizmet yıllarında görevlilerin çalıştığı süre dikkate alınarak kıyasen ücretli izin verilebilir.

Yıllık ücretli izinler yıl içinde iş programları dikkate alınarak toplu veya kısmen kullandırılır.

Yıllık izine hak kazanmış olan ve iznini tam olarak (30) gün kullanan görevlilere izin ücreti peşin olarak ödenir.

Yıllık izinler ancak bir yıl devredebilir. Cari yıl ile bir önceki yıl hariç önceki yıllara ait kullanılmayan izinler düşer. Ancak Genel Sekreterlikçe kullandırılmayan izinler bunun dışındadır."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 70 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 70 ? Kadın görevlilere doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu taktirde, tabibin onayı ile kadın görevli isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, görevlinin çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler görevlinin sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Kadın görevlilere, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır.

Erkek görevliye, karısının doğum yapması sebebiyle isteği üzerine üç gün izin verilir.

Görevlilerin isteği üzerine, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin ölümü halinde beş gün izin verilir.

Hizmet süreleri ne olursa olsun, bütün görevlilere meşru mazeretlerine karşılık, yol müddeti dahil olmak üzere yılda beş güne kadar ücretli mazeret izni verilebilir.

Bunun dışında saat üzerinden mazeret izinleri yılda 40 saati geçemez.

Muvazzaf askerlik hizmeti dışında seferberlik, talim, manevra ve başka nedenlerle silah altına alınan görevliler bu sürece izinli sayılırlar. Bu durumda devletin verdiği ücret ile MPM'nin verdiği ücret arasındaki fark kendisine ödenir.

MPM Yönetim Kurulu Kararı ile yurtiçinde veya yurtdışında staj gören, eğitim veya ihtisas yapan MPM görevlilerine staj veya eğitim süresince ücretleri ödenir. Bu gibi görevliler, talimatında belirtildiği şekilde mecburi hizmetle yükümlü kılınır.

Genel Sekreterin mazeret izni, yukarıdaki esaslara göre Yönetim Kurulu Başkanlığınca verilir."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 72 nci maddesinin birinci fıkrasına (d) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (e) bendi eklenmiştir.

"e) Doğum yapan kadın görevlilere istekleri halinde 70 inci maddenin birinci fıkrasında belirtilen sürelerin bitiminden itibaren 12 aya kadar,"

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Merkez Yönetim Kurulu Başkanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber