Korku ve panik havası yaratılmak isteniyor
Türkiye'yi siyasi ve ekonomik istikrarsızlığa sürüklemeyi hedefleyenler dün iş başındaydı. Son dönemde ekonomiden gelen iyi haberler gölgelenip korku ve panik havası yaratılmak isteniyor

Mayıs 2013'te Gezi olayları ile başlayan, 17-25 Aralık darbe girişimi ve 7
Haziran seçimleri öncesinde Diyarbakır sonrasında ise Suruç'taki patlama ile
devam eden istikrara yönelik saldırılara, 1 Kasım seçimleri öncesinde ne yazık
ki dün bir yenisi eklendi. Korku ve panik havası yaratılmaya çalışılan bu saldırılarla
Türkiye'de bir kaos havası yaratılmaya çalışılırken, ekonomide de çarkların
durdurulması hedefleniyor. Türkiye'ye adeta diz çöktürmek için Suruç saldırısı
sonrasında finansal tetikçilerini de ortaya sürerek borsayı çökertip doları
zıplatanlar, dünkü katliamla son bir ayda ekonomide yaşanan iyimserliği de hedef
tahtasına kuydu.
ZAMANLAMAYA DİKKAT!
Suruç saldırısının ardından dolar 2.75 TL'den 3 liranın üstüne çıkarken, borsada da endeks bir günde yüzde 3.5 düşmüştü. Fakat özellikle son bir aydır gerek küresel konjonktür gerekse AK Parti'nin seçimlerden tek başına iktidar çıkabileceğine ilişkin güçlenen beklentiler, Türkiye'yi tekrar ön plana çıkardı. Borsa İstanbul, son bir ayda yüzde 10'la dünyanın en fazla yükselen ikinci borsası oldu. Dolar yüzde 5'e yakın düşerek 2.90 TL'nin altına indi. Ekonomide yüzleri güldüren rakamlar sadece piyasada değil, makro verilerle de kendini gösterdi. Uluslararası doğrudan yatırım girişi 3.3 milyar dolarla, aylık bazda 2007 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Türkiye, ikinci çeyrekte yüzde 3.8 ile beklentilerin üzerinde büyürken, ağustosta 12 ayın en yüksek artış hızını yakalayan sanayi üretimi çarkların dönmeye devam ettiğini gösterdi. Dış ticaret açığı 6 ayın dibine inerken, Türkiye ağustosta Ekim 2009'dan bu yana ilk kez cari fazla vermeye hazırlanıyor.
TÜRKİYE LİG ATLIYOR
Terör saldırısını kınayan eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara milletvekili adayı Ali Babacan, Türkiye'nin bütün zorluklara rağmen büyümeye devam ettiğini söyledi. Babacan, Türkiye'nin bu yıl G20'nin başkanı olduğunu hatırlatarak, "Bu ülkelerin pek çoğunda zengin ile fakir arasında uçurumun çoğaldığını görüyoruz. Türkiye artık üst orta gelir grubuna girdi. Yüksek gelirli ülke grubuna girmemize de çok az kaldı fakat Türkiye'nin orta gelir tuzağına düşme ihtimali var. Bu yüzden de öncelikle siyasi istikrarın sapasağlam yerinde durması gerekiyor" diye konuştu.