6 pantolonla ihracatçı oldu

"Girişimci Anne" projesi, yurtdışına taştı. Kendi tasarladığı 6 bebek pantolonuyla online butik açan metin yazarı Aslı Kurtbarlas, şimdi 3 markayla ihracat yapıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 17 Ocak 2016 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
6 pantolonla ihracatçı oldu

Kadının iş dünyasındaki yerini büyütmeyi hedefleyen sosyal sorumluluk projeleri, tüm dünyaya örnek olacak meyveler vermekte gecikmedi. Bu işe baş koyan şirket ve sivil toplum örgütleri, gördüler ki kadına yapılan yatırım birçok alandan daha hızlı sonuçlar veriyor. Anne, bebek ve çocuk alanında farklı ve özel markaları internet üzerinden müşterileriyle buluşturan Unnado.com da girişimci kadınları desteklemek için oluşturduğu ücretsiz platformla bu sistemi destekleyenlerden. iLab Holding bünyesinde bulunan siteden 1 milyonun üzerinde müşteri aylık 40 bin ürün satın alıyor. Şirketin kadınlara yönelik başlattığı sosyal sorumluluk projesinin arkasında kadın genel müdür faktörü var. Yonca Eldener, şirketin yönetici koltuğuna oturduktan bir süre sonra farklı kariyerlere sahip kadın arkadaşlarının ticaretteki küçük başarı hikayelerinden ilham alarak önemli bir proje başlatmış: Girişimci Anne.


METİN YAZARININ BAŞARISI

Projeye katılan anneler önemli başarı hikayelerine imza atmış. Denokids'in sahibi Aslı Kurtbarlas da onlardan biri. Asıl mesleği metin yazarlığı olan Kurtbarlas, projeye önce sadece kendi tasarlayıp ürettirdiği 6 çocuk pantolonu göndererek başlamış. Bunun için bir ücret alınmadığından pazarlama maliyeti yok. Denetim ekibiyle standartlara uygunluk da sağlanıyor. Aslı Hanım'ın pantolonları kısa sürede öyle beğenilmiş ki şu anda sitede 3 ayrı markayla çocuk giyim üzerine geniş bir koleksiyona sahip. Anlaşmalı atölyelerden ihracat yapılıyor.

100 KADIN GİRİŞİMCİ HEDEFLENİYOR

Genel Müdür Yonca Eldener, Girişimci Anne projesiyle şu ana kadar 27 kadına destek verdiklerini söylüyor. Annelerin 30 online butik açtıklarını belirten Eldener, bunun için ücret alınmadığını ve birçok destek verildiğini vurguluyor. Eldener, "Şapkadan elbiseye, deterjandan kitaba kadar çok geniş ürün portföyüne sahibiz. Girişimci annelerin profili farklı olmakla birlikte çoğu yüksekokul mezunu" diyor. 2016'yı projenin büyüme yılı olarak belirlediklerini vurgulayan Eldener, 100 girişimci anneye ulaşmayı hedeflediklerine dikkat çekiyor. Şu anda yarım milyon liraya yakın ciro elde eden bu kadınların, en büyük sıkıntıları olan müşteriye ulaşım sorununu Unnado üzerinden çözdüklerini anlatan Eldener, ilgilenen adayların, [email protected] adresine yazarak projeye katılabileceklerini ifade ediyor.

EKOLOJİK DETERJAN TREND

Yeşilanne.com sitesiyle çevreci ürünler kullanmaya özen gösteren anneleri yakalayan kimyager Işık Kırgız da Girişimci Anne projesinin tedarikçilerinden. Momsgreen markasıyla ekolojik deterjan satan Kırgız'ın ürünleri büyük ilgi görüyor. Marka, şimdiden online ortamda bir fenomen olmuş durumda.

YASEMİN SALİH

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber