Baş ağrısı nasıl geçer?

Günlük hayatta en sık rastlanılan rahatsızlık baş ağrısıdır. Peki baş ağrısı nasıl geçer? Baş ağrısını neler tetikler? İşte baş ağrısı tedavisi ve sebepleri

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Mayıs 2016 22:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Baş ağrısı nasıl geçer?

Ufak bir baş ağrısı için dahi ilaç kullanılması bunu ilerleyen dönemde bir bağımlılık haline getirebilir.

İlaç kullanmadan 'baş ağrısı nasıl geçer?'baş ağrısı tedavisi' nasıl yapılmalıdır?

Baş ağrısı nedenleri

Damar hastalıkları, tansiyonun ani yükselmesi veya düşmesi baş ağrısına neden olur,

- Göz bozuklukları,diş çürükleri,kabızlık,

- Sinuzit,nezle,burun tıkanıklıkları,

- Baştan darbe almak,

- Kadınların adet halleri,

- Uykusuzluk,fazla alkol ve sigara,

-Korkuvepanik,huzursuzluk,endişe,sorumluluktan kaçma buna bağlı stres,

- Ortama uyamamak,

- Çocuklukta geçirilen sarsıntı veya bazı bunalımlar,

- Aşırı yorgunluk ve dinlenememek.

Baş ağrısı çeşitleri nelerdir?

-Primer baş ağrıları

-Gerilim tipi baş ağrısı

-Migren

Bu ağrıların dışında eğer baş ağrısı:

- Ani ve çok şiddetli başlarsa,

- Ateş veya kusma eşlik ediyorsa,

- Hayatınızda ilk defa bu şekilde bir ağrı yaşıyorsanız,

- Sinir sistemine ait herhangi başka bir bozukluk eşlik ediyorsa,

- Bilincinizde değişiklik uykuya sebep oluyorsa hemen en yakın hastanenin acil servisine başvurunuz

- Ani ve çok şiddetli başladıysa,

- Ateş veya kusma eşlik ediyorsa,

- Hayatınızda ilk defa bu şekilde bir ağrı yaşıyorsanız, - Sinir sistemine ait herhangi başka bir bozukluk eşlik ediyorsa,

- Bilincinizde değişiklik/ uykuya eğilim varsa; hemen en yakın hastanenin acil servisine başvurunuz.Baş ağrısı için tavsiyeler

- Her rahatsızlıkta olduğu gibi baş ağrısı için de Öncelikli olarak doktor tavsiyelerine uyulmalı.

- Aşırı stresten uzak durun. Günlük hayatta bu ne kadar zor olsa da stres birçok hastalığa sebep olabiliyor.

- Dişlerinizi ihmal etmeyin, dişlerinizi periyodik olarak kontrol ve gerekiyorsa tedavi ettirin. - Baş ağrısının bir diğer sebebi de gözler. Sık sık başınız ağrıyorsa gözlerinizi kontrol ettirmenizde fayda var.

- Cinsel hayatınızı düzenleyin.

- Açık havada yürüyüş yapın, hava almak vücudunuza direnç kazandıracaktır. - Aşırı yorgunluktan kaçın kendinize zaman ayırarak dinlenmeye çalışın. yoğun tempoda bir iş yapıyorsanız, sık sık ara vermeye çalışın.

- Baş ağrınız nüksettiğinde, kulak memelerinizi tırnaklarınızla 3-5 dakika ovun. Bu işlem endorfin denilen bir madde salınmasını sağlayacak.

Endorfin, morfin etkisi yaparak sizi geçici de olsa rahatlatacaktır.Mola Verin Kapalı ortamda uzun süre kalmak veya uzun süre bilgisayar karşısında durmak baş ağrısına sebep olabilir. Bu nedenle çalışmalarınıza ara verin ve temiz havaya çıkın. Mümkünse 5 dakika yürüyüş yapın.

Fön Makinesi Eğer baş ağrınızın arkasında tutulan bir adeleniz varsa, fön makinesini ağrıyan bölgeye 3-5 dakika boyunca tutun. Ardından makineyi omuz, ense ve baş bölgesinde gezdirin. Ancak migren hastaları için bu uygun bir yöntem değil. Migren hastalarında bu işlem, tam tersi ağrıyı arttırabilir.Türk Kahvesi Kendinize şekersiz bir Türk kahvesi hazırlayın. İçine sadece birkaç damla limon sıkarak için. Bu şekilde hazırladığınız kahve, baş ağrınızı hafifletecektir.Su için Bazen baş ağrısının oluşmasına sıvı eksikliği neden olur.

Bu durumlarda kan yoğunluğu arttığından hücrelere giden oksijen iletişimi yavaşlar. Ağrı eşiği düşer. Bu nedenle bol bol su için.Sodalı Ayran Baş ağrısına karşı basit, tehlikesiz ve lezzetli bir önerimiz daha var.

Bardağın 2/3'sine ayran, kalan kısmına da maden suyu ilave edin ve karıştırın. İçtikten sonra baş ağrınızın geçtiğini göreceksiniz. İnsanların bir diğer korkuları baş ağrısının bir beyin tümörü habercisi olup olmadığıdır. Uzmanlar beyin tümörünün sadece baş ağrısı ile belirlenemeyeceği konusunda uyarıyor.

Bazı durumlarda tümör gelişiminde hiç baş ağrısı yaşanmayabilir. Bu nedenle erken teşhis sağlanabilmesi için vücuttaki tüm değişimlere kulak verilmeli, olağandışı durumlar hemen doktor ile çözülmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber