Hükümet, 3 yasa tasarısını Meclis tatile girmeden çıkarmak istiyor

Haber Giriş : 24 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yaptığı toplantısı sona erdi.

Yeni Başbakanlık Binası'nda saat 12.40'da başlayan toplantı, 4 saat 15 dakika sürdü.

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Türk Ceza Kanun tasarısı, Özürlüler Kanunu tasarısı ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanmasıyla ilgili yasa tasarılarının TBMM tatile girmeden önce çıkarılmasını arzu ettiklerini söyledi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türk Ceza Kanunu tasarısını Temmuz ayı başında çıkartmak istediklerini belirti. Çiçek, Türk Ceza Kanunu'nun çıkarılmasının AB İlerleme Raporu açısından da önemli bir adım olacağına işaret etti.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı'nın onaylamasıyla Anayasa değişikliklerinin yürürlüğe girdiğini hatırlatan Çiçek, bunun doğal sonucu olarak da DGM'lerin Anayasal açıdan fiilen kalkmış olduğunu kaydetti. Çiçek, buna uygun olarak bazı kanunlarda değişiklik yapılması gerektiğini hatırlatarak, TBMM tatile girmeden bu yasal düzenlemelerin çıkarılması gerektiğini vurguladı. Çiçek, DGM'lerin yerine konulabilecek mahkemelerle ilgili çalışmayı belli bir noktaya getirdiklerini ve yarın ya Çarşamba günü Başbakanlığa sunacaklarını bildirdi.

Çiçek, Anayasa değişikliğine paralel olarak birden fazla kanunda değişiklik yapacaklarını söyledi.

Cemil Çiçek, Meclis tatile girmeden çıkarmayı düşündükleri yasaların başında terör mücadeleden doğan zararların karşılanmasıyla ilgili yasa tasarısı olduğunu belirterek, ''Bu hem AB hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki bir çok dava nedeniyle bu yasanın da biran önce çıkarılması gerekmektedir'' dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısında Özürlüler Yasa tasarısının da ele alındığını kaydeden Çiçek, Devlet Bakanı Güldal Akşit'in bu konuda bilgi sunduğunu anlattı. Özürlülerin her toplumda olduğu gibi Türkiye'de de öncelik ve önem vermesi gereken bir konu olduğunu vurgulayan Çiçek, nüfusun yüzde 12'sinin özürlülerden oluştuğunu, bunun da 8 milyon 400 bin kişiye tekabül ettiğini söyledi. Çiçek, ''Böylesine önemli bir kesimin sorularına bir bütünlük içinde çözüm aramak bir sosyal devlet olmanın gereğidir. Güvenlik, sosyal güvenlik dahil olmak üzere özürlülerin sorunları bir bütünlük içinde ele alınıp sağlıklı yasal düzenlemeye kavuşturmalıdır. Taslak olumlu karşılanmıştır, ama teknik olarak üzerinde bazı düzenlemeler yapılacaktır'' diye konuştu.

(aa)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber