İnsanlar teknolojiyle ilişki kurmayı tercih ediyor

Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Dinç, "İnsanlar birbirinin yüzüne bakmaktan, birbiriyle konuşup halleşip sohbet etmekten ziyade daha çok teknolojiyle ilişki kurmayı tercih ediyorlar." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2017 21:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnsanlar teknolojiyle ilişki kurmayı tercih ediyor

SEVİL ÇELİK

Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknoloji bağımlılığının sadece internet bağımlılığından ibaret olmadığını, teknolojiyi daha geniş çerçevede değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Teknolojinin içine internetin, cep telefonunun, online olmayan oyunların ve televizyonun da girdiğini ifade eden Dinç, insanların teknolojik araçlarla, özellikle modern teknolojik araçlarla kurduğu sağlıksız ilişkinin teknoloji bağımlılığı olarak değerlendirilebileceğini dile getirdi.

Dinç, teknoloji bağımlılığının bütün dünyada artan bir trend olduğunu, Türkiye'nin de dünyanın bir parçası olarak bundan geri kalmadığını vurguladı.

Özellikle son yıllarda bu tür bağımlılığa yönelik tezlerin, araştırma projelerinin de artmaya başladığını aktaran Dinç, şöyle konuştu:

"Toplumun hangi kesiminden insanla konuşursanız konuşun ortak bir şikayet, sıkıntı var. Herkes teknolojiyle büyük oranda sağlıksız bir ilişki kuruyor. Misafirliğe gittiğinizde, bir iş toplantısına katıldığınızda ya da herhangi bir toplu taşıma aracına bindiğinizde insanların birbirleriyle iletişimlerinin, konuşmalarının ciddi oranda azaldığını görüyoruz. İnsanlar birbirinin yüzüne bakmaktan, birbiriyle konuşup halleşip sohbet etmekten ziyade daha çok teknolojiyle ilişki kurmayı tercih ediyorlar.

"Teknoloji kullanımında içerik ve süreye dikkat edilmeli"

Yeni nesli teknolojinin olumsuz yanlarından ve tuzaklarından korumak için ebeveynlere önemli görevler düştüğünü dile getiren Dinç, burada üzerinde durulması gerekenin teknoloji kullanımındaki içerik ve süre olduğunu aktardı.

Ailelerin, çocuklarının teknoloji kullanımındaki içeriği ve süreyi kontrol altında tutmasını tavsiye eden Dinç, şu uyarılarda bulundu:

"Bir çocuk saatlerce şiddet içerikli oyunlar oynarsa bir süre sonra gerçek hayatta da şiddet uygulamama riski çok ciddi aşağı iniyor. Dolayısıyla bu kişi, oyunda oynadığıyla gerçek hayatta yaşadığını karıştırıp gerçek hayatta da şiddet uygulayan bir insan haline geliyor. İçerik çok önemli. İçerik çocuğa doğru mesajlar veriyor mu, iyi şeyler öğretiyor mu, buna bakmak lazım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber