Yolsuzluk tutmadı terör dosyası açtılar

FETÖ'nün 17-25 Aralık operasyonları başarısız olunca sahte terör dosyaları gündeme getirildi. Binlerce vatandaşın ilgisiz suçlamalarla dinlendiği ortaya çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Aralık 2017 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yolsuzluk tutmadı terör dosyası açtılar

FATİH ULAŞ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün elindeki uydurma örgüt soruşturmalarından biri sözde Selam Tevhid adlı örgüt soruşturmasıydı. Sadece bu soruşturmada 20 binden fazla insanın terör örgütü şüphelisi olarak dinlendiği tespit edildi. Yapılan incelemelere göre bu soruşturma, 17-25 Aralık kumpasının devamıydı ve bu süreçte devreye sokulacaktı. Başbakan Erdoğan başta olmak üzere üst düzey devlet yetkilileri, siyasetçi, bürokratlar, işadamları, akademisyenler bu kez "terör örgütü şüphelisi" olarak dinlenmiş ve takip edilmişti. Daha önce devletin 21. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u Ergenekon davasında "terör örgütü yöneticisi" diye tutuklayan örgüt, Selam soruşturmasında ise doğrudan hükümeti hedef almıştı. 17-25 Aralık operasyonlarının ardından bu dosyayı devreye sokup tutuklamalar yapmayı planladıkları ortaya çıktı. Devirdikleri hükümet üyelerini de 2012'den itibaren İstanbul'daki Silivri Cezaevi girişinde inşa ettirdikleri dev duruşma salonunda yargılamayı planlamışlardı. Ergenekon yargılamalarının yapıldığı duruşma salonunun karşısında bulunan bu binada şimdi, FETÖ ve 15 Temmuz darbesinin sanıkları yargılanıyor. 17 Aralık'ın ardından İstanbul emniyeti ve adliyesindeki FETÖ temizliği nedeniyle operasyonları sekteye uğrayan örgüt durmamıştı. Bu kez 1 Ocak'ta Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, 19 Ocak'ta Adana'nın Ceyhan ilçesinde, Suriye Türkmenleri'ne yardım taşıyan Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait TIR'ları durdurdular. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün bu operasyonu, sözde Selam Tevhid soruşturması kapsamında yaptığını ortaya çıkardı.

EMİR FETÖ'DEN GELDİ

TIR'lar, bu kez örgütün jandarmadaki görevlileri ve adliyedeki özel yetkili savcılar eliyle durdurulmuştu. Adana'da MİT görevlileri yere yatırılıp kelepçelenirken FETÖ'ye ait Cihan Haber Ajansı da kayıttaydı. Yasadışı operasyon için devreye Adana Valiliği girerek operasyonun durdurulmasını istedi. Ancak jandarma komutanları yasa gereği bağlı oldukları valinin bu emrine uymadı. Emniyet görevlileri ise valinin emriyle hareket etti. O savcılar ve jandarma görevlileri tutuklanırken, operasyonun FETÖ ile bağlantıları da tamamen açığa çıkarıldı. Emri, Fetullah Gülen'in Emre Uslu üzerinden özel yetkili savcılar ve jandarma komutanlarına ilettiği belirlendi.

ALMANYA'NIN KORUMASI ALTINA GİRDİ

Cezaevinden çıktıktan sonra kaçıp Almanya'ya sığınan Can Dündar, 'Tutuklandık' isimli kitabında, MİT TIR'ları görüntülerini yayımlamasının suç olduğunu bildiğini itiraf etmişti. Kitabındaki kendi anlatımlarına göre, avukatı ve aynı zamanda Cumhuriyet gazetesinin icra kurulu başkanı olan Akın Atalay, Dündar'a, "Tutuklama kaçınılmaz..." demişti.

CAN DÜNDAR'I DEVREYE SOKTULAR

TIR'lardakimalzemelere ait olduğu söylenen görüntüler daha sonra el altından gizli kapaklı şekilde Can Dündar'a ulaştırıldı. Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni olan Dündar, bu görüntülerle devletin terör örgütü DEAŞ'a silah taşıdığı yalanını ortaya atarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasını istedi. 17-25 Aralık darbe girişiminde başarısız olan FETÖ, TIR operasyonlarında hükümeti çalışamaz hale getirmeyi amaçlamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber